Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
През 1939 г. тя заключи парижкия си апартамент за света. Едва след смъртта ѝ жилището разкри тайната си (Снимки): През 1939 г. тя заключи парижкия си апартамент за света. Едва след смъртта ѝ жилището разкри тайната си (Снимки):
Facebook Twitter Google+Понякога времето разгадава и най-големите мистерии. Такъв е случаят с това старо жилище , изоставено от собственичката си по време на Втората... През 1939 г. тя заключи парижкия си апартамент за света. Едва след смъртта ѝ жилището разкри тайната си (Снимки):

Понякога времето разгадава и най-големите мистерии. Такъв е случаят с това старо жилище , изоставено от собственичката си по време на Втората световна война. 

От 1939 година в този апартамент, който се намира в центъра на Париж , не е стъпвал човешки крак.

Един ден собственичката му го заключила и изчезнала.

А когато след 70 години вратата му отново е отворена, всички ахнали.

Зад стените му се криел уникален интериор и изключително редки предмети на изкуството на стойност няколко милиона долара. 

23-годишната навремето обитателка на жилището, мадам де Флориан, била принудена да напусне луксозното си жилище в центъра на френската столица. Времето съвпада с началото на Втората световна война и може би изборът й се е дължал на новината, че немските войници настъпвали към Париж.

Вероятно, тласкана от обстоятелствата, младата жена напуснала града много бързо, тъй като е събрала само неща от първа необходимост, оставяйки в апартамента много от личните си вещи и ценни предмети. Тя заключила жилището и се отправила на юг в търсене на по-безопасно място. 

Въпреки че била далеч от дома си, тя продължавала да плаща наема на апартамента, но така и не се върнала обратно в Париж. През 2010 година тя починала на 91-годишна възраст. 

Едва след кончината й нейните наследници разбрали, че някога тя е държала луксозното жилище.  Те наели специалист от аукционна къща, който да оцени имуществото зад стените на апартамента. Все пак вътре имало доста стари мебели, картини, книги и други интересни вещи, от които близките й се надявали да изкарат пари.

Отчитайки факта, че апартаментът стои заключен дълго време, специалистът и екипът му били много развълнувани. А когато ключът отключил вратата и всички заедно влезели в него, направо останали без дъх. Всичко наоколо буквално било замръзнало и те изведнъж се пренесли в 1939 година. Въздухът бил прашен и навсякъде имало паяжини. 

Мебелите от началото на 1900 година били истинско съкровище. Столовата била снабдена с всичко необходимо.

стар апартамент

Картините били свалени от стените, сякаш стопанката е смялата да си ги вземе по-късно. 

На старинната тоалетка били разположени личните й вещи – четки, шишенца с парфюми, козметика, различни кутии и будилник. Всичко изглеждало така, сякаш домакинята е излязла преди малко и съвсем скоро ще се върне. 

изоставен апартамент в Париж

От един от ъглите надничали голям плюшен Мики Маус и прасенце.

предмети в изоставен дом

Но една вещ успяла на момента да грабне вниманието на хората от аукционната къща – картина, на която била изобразена дама в розов тоалет. По-нататъшните изследвания показали, че на платното е предишната собственичка на жилището и баба на мадам де Флориан – Марта де Флориан.

стара картина

Марта де Флориан била известна френска актриса и светска лъвица през 1880-те. Тя водела лъскав живот и имала множество известни ухажори, включително художници, няколко министър-председатели и президенти на Франция.

Намерени са и много любовни писма, включително и от художника Джовани  Болдини, което обяснявало и причината той да й направи портрета.

портрет на мъж

Картината е нарисувана през 1888 година, когато Марта била на 24 години. 

След откриването й тя е продадена на търг за 3,4 млн. долара.  

Наследниците на мадам де Флориан предполагат защо младата жена е напуснала по спешност жилището си. Но остават много въпроси като този какво й е попречило да се върне отново в него и защо е продължила да плаща наема цели 70 години, пазейки в тайна жилището. о всяка вероятност тези въпроси никога няма да намерят отговора си. Остава само да се възхищаваме от недокоснатите от времето потресаващи находки!

Още от категорията
Коментари