Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Защо да си играете, като е толкова лесно: Най-вкусното тесто с мая се прави с вода, а всичко от него е пухкавко и сочно! Защо да си играете, като е толкова лесно: Най-вкусното тесто с мая се прави с вода, а всичко от него е пухкавко и сочно!
Facebook Twitter Google+ Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Ако винаги сте правили  тестото  с мляко, опитайте... Защо да си играете, като е толкова лесно: Най-вкусното тесто с мая се прави с вода, а всичко от него е пухкавко и сочно!

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Ако винаги сте правили  тестото  с мляко, опитайте се да го приготвите с вода! Между другото, винаги се получава – бързо и без проблеми. Това еластично и мекичко тесто може да се използва за направата на понички , милинки , питки , хлебчета с абсолютно всякакъв пълнеж. 

Освен това,  тестото с водата  е постно. То не съдържа мляко и яйца, така че има по-малко калории.

Съставки:

175 гр. брашно

1 ч.л.

суха мая

1 с.л. олио

1/2 чаша вода

щипка сол

Приготвяне:

Пресейте брашното в купа, добавете сухата активна мая и солта. Разбъркайте.
Добавете към сухата смес олиото и изсипете водата. Разбъркайте с лъжица, докато се получи гладка смес.
Покрийте купата с кърпа и поставете на топло място за един час. Тестото трябва да се увеличи 2 пъти.
Поръсете работна повърхност с брашно. Премесете тестото в продължение на 5 минути. Сега можете да го оформите и да изпечете каквито искате изделия – всичко се получава пухкаво, сочно и ароматно!

Още от категорията
Коментари