Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Тази отрова унищожава костите ни, но някои хора я пият всеки ден Тази отрова унищожава костите ни, но някои хора я пият всеки ден
Facebook Twitter Google+ В днешно време достъпът до всякакви храни и напитки е само на един клик разстояние.В същото време обаче ние сме толкова... Тази отрова унищожава костите ни, но някои хора я пият всеки ден

В днешно време достъпът до всякакви храни и напитки е само на един клик разстояние.В същото време обаче ние сме толкова вглъбени в забързаното си ежедневие, че много рядко се замисляме какво всъщност консумираме.

В повечето случаи разчитаме на бързото и лесното, като забравяме, че то не е най-здравословното. Напротив, точно този навик може да ни коства здравето.

 

Проучвания на учени доказват, че познатата и много консумирана напитка е по-вредна от алкохола.

Става въпрос за Coca-Cola. Същото може да се каже и за всяка сладка и газирана напитка: чаша сода причинява вреда на тялото несравнимо по-голяма от чаша водка!

Но много хора предпочитат газираното и го пият вместо вода всеки ден.

Вредите от Coca-Cola се крият в огромното количество захар, което се съдържа в напитката. Дори малка бутилка газирана напитка е истинска отрова.

Черният дроб и панкреасът незабавно реагират на захарта, която присъства в напитката. Освобождава се голямо количество инсулин, повишава се кръвната захар и кръвното налягане.

Цялата глюкоза, която присъства в напитката, веднага се превръща в мазнини. Само помислете, 10 чаени лъжички захар в една бутилка!

Те веднага се превръщат в няколко допълнителни сантиметра към талията ви.

Пиенето на подобен тип напитки е основна причина за диабет и затлъстяване, но това не е всичко.

Фосфорната киселина, която се съдържа в колата, свързва калция, магнезия и цинка в долната част на червата и те се екскретират от организма в ускорен режим!

А ние получаваме недостатъчно количество от тези елементи с храната. В резултат костите стават крехки и метаболизмът се влошава.

Потенциално опасните напитки включват всички енергийни напитки и сладки сокове с консерванти: всичко заради високото съдържание на захар. В сравнение с тази напитка дори бирата е здравословен продукт!

Преди отново да утолите жаждата си със сода, помислете. Минута удоволствие може да ви струва здравето!./zdrave.to

Още от категорията
Коментари