Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Домашен чипс за 10 минути – без фритюрник, без тиган, супер хрупкав и здравословен: Домашен чипс за 10 минути – без фритюрник, без тиган, супер хрупкав и здравословен:
Facebook Twitter Google+ Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Всички знаем, че купешкият чипс не е много... Домашен чипс за 10 минути – без фритюрник, без тиган, супер хрупкав и здравословен:

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Всички знаем, че купешкият чипс не е много здравословен, но това не пречи да го харесваме. Шареното пакетче освен картофи, съдържа също куп ненужни добавки и подобрители на вкуса, затова ви предлагаме да си приготвите домашен чипс в микровълновата .

Ще ви отнеме само 10-тина минути, а може да го овкусите с любимите си подправки. Вкусен, хрупкав и ароматен – близките ви ще го излапат, преди да има време да изстине! Освен това домашният чипс е много по-здравословен, защото не се пържи в много олио.

Ето рецептата за този лесен 10-минутен чипс :

Домашен чипс за 10 минути

Време за готвене: 10м. (Времето за готвене зависи от това, колко чипс трябва да приготвите.)

Продукти (1 порция):

Картофи – 3 бр. (Среден размер).
Зехтин – на вкус (Може да се замени с всякакво растително масло)
Подправки на вкус

Приготвяне:

1) Пригответе всичко необходимо: подправки (ние използвахме червен пипер и подправка за картофи), зехтин, сол, хартия за печене и картофи.

домашен чипс

2) Покрийте чинията с хартия за печене и я намажете с мазнина.

хартия за печене

3) Нарежете картофите на тънки филийки, като използвате белачка за зеленчуци (ако държите да са много тънк парчетата) или кухненски робот (ренде). Колкото по-тънки са филийките, толкова по-малко време ще е нужно на чипса да се приготви.

картофи за чипс

4) Поставете нарязаните картофи върху подготвената чиния на един слой.

картофки за чипс

5) Поръсете със сол и подправки.

как се прави чипс

6) Слагаме в микровълновата за 6-7 минути на максимална мощност. Ако филийките са много тънки, съветваме ви първо да настроите таймера за 3 минути, да проверите за готовност и да увеличите времето, ако е необходимо. По-добре е постепенно да ги наблюдавате, така че да не пропуснете момента на готовност.

чипс в микровълнова

7) Първата порция от чипса е готова, хрупкайте с удоволствие. Приятен апетит!

домашен здравословен чипс

Още от категорията
Коментари