Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Бухтички-душички – колкото и да направя, все са им малко! 3 яйца, чаша кисело мляко и изчезват за секунди: Бухтички-душички – колкото и да направя, все са им малко! 3 яйца, чаша кисело мляко и изчезват за секунди:
Facebook Twitter Google+Колкото и да се опитваме да ядем здравословно, няма човек, който да устои (или поне да не се изкуши) от купа, пълна... Бухтички-душички – колкото и да направя, все са им малко! 3 яйца, чаша кисело мляко и изчезват за секунди:

Колкото и да се опитваме да ядем здравословно, няма човек, който да устои (или поне да не се изкуши) от купа, пълна с пухкави и приятно зачервени бухтички . А като са топли-топли и току-що свалени от огъня, направо нямат равни! Точно такава е днешната рецепта за бухтички – лесна, бърза, а резултатът е винаги сполучлив.

Най-хубавото е, че остават мекички и на другия ден, но шансът да не се изядат дотогава е минимален. Ето как се правят най-лесните бухтички-душички :

Бухтички-душички

Продукти:

3 яйца

щипка сол

щипка захар

200 гр.кисело мляко

1 пак.бакпулвер

около 20 с.л.брашно с връх

олио – за пържене

бухтички-душички

Приготвяне:

В купа разбийте яйцата с щипка сол и щипка захар, добавете киселото мляко и разбъркайте много добре. Добавете пресятото брашно, предварително смесено с бакпулвера, и замесете меко тесто (спре ли да лепи тестото по пръстите, спирате да добавяте брашно).

рязане на тесто

Върху обилно поръсен с брашно плот разточете тестото на кора с дебелина 0. 5 см. Нарежете кората на ромбоиди, правоъгълници, квадрати, кръгчета или триъгълници и оставете така, докато се загрее олиото в тигана. Налейте повечко олио, бухтите трябва да плуват – не да опират на дъното на тигана. Загрейте го на слаб огън и започнете да пържите бухтите до желания от вас загар. Готовите бухти подредете върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина от тях.

Още от категорията
Коментари