Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Мартин е сирак и с баба му едва свързват двата края, но късметът им се усмихна и старата къща се превърна в бижу Мартин е сирак и с баба му едва свързват двата края, но късметът им се усмихна и старата къща се превърна в бижу
Facebook Twitter Google+семейството живеело в страшна мизерия и огромни ограничения, които не позволяват на приказния сюжет да се развие! За щастие, в живота все още... Мартин е сирак и с баба му едва свързват двата края, но късметът им се усмихна и старата къща се превърна в бижу

семейството живеело в страшна мизерия и огромни ограничения, които не позволяват на приказния сюжет да се развие!

За щастие, в живота все още се случват чудеса и за неволите им узнал екипът на полското предаване “Нашият нов дом”. Водещата Катарина Добур не успяла да остане равнодушна към тази човешка трагедия, въпреки че до този момент екипът й не се бил сблъсквал с подобна сложна задача.  

Професионалистите от “Нашият нов дом” разполагали с пет дни, за да ремонтират почти разрушения дом на Анна и 17-годишният й внук Мартин. 

Момчето живее с баба си откакто се помни.

 Майка му умира, когато е на годинка и баба му поема всички грижи около бебето. 

Условията, в които живеело бедното семейство, успели да изненадат дори екипа на предаването, който се е сблъсквал с какво ли не.

В стаята на Мартин нямало нито осветление, нито отопление. Къщата се оказала прекалено стара, за да попадне под новите икономически тенденции, а парите, с които разполагала възрастната жена, стигали само за покриване на ежедневните нужди на семейството. 

Самата Анна спяла на овехтяло кресло. Кухненската печка била счупена и не спирала да пуши. В жилището нямало баня, я навсякъде през напуканите стени се подавала слама. 

“Срам ме е как живея”, признава 17-годишният Мартин пред телевизионерите. 

Надеждният екип на Polsat TV е категоричен, че семейството се нуждае от помощ, въпреки че водещата Катарина признава през сълзи, че през последните шест години не е виждала къщата в толкова ужасяващо състояние. 

За да не пречат на ремонта, екипът изпраща баба Анна и 17-годишния й внук на почивка за пет дни. През това време строителите запретват ръкави и се заемат за работа. Благодарение на съвместната работа с местните власти, работниците успяват да включат къщата към градската канализация.

Строителите ръчно изкопават канализационната яма, а служителите от фирмата за връзки и комуникации се нагърбват със задачата домът да разполага с всички необходими условия за нормално и комфортно съществуване.  

Трансформацията на старата къща е повече от удивителна: плазмен телевизор и чисто нова камина!  

А тези снимки показват как е изглеждала стаята на баба Анна преди и след намесата на телевизионния екип. 

В стаята на Мартин пък вече има осветление и нови мебели. 

В кухнята царува нова домакиня – удобна газова печка, оборудвана с лъскави кухненски прибори.

Старата къща изглежда различно не само отвътре, но и отвън. Майсторите са поставили нова изолация и покрив, външни щори и висококачествени прозорци.

На помощ на телевизионния екип се притекли приятели и съседи на семейството. Те се заели с почистването на района около къщата и помогнали при оформянето на малката чакълена пътечка, която води към промененото до неузнаваемост жилище. Местните се включили в проекта без никакви резерви, защото смятали, че възрастната жена и внукът й наистина заслужават подкрепа. А за работниците приготвяли вкусно желирано месо по местна рецепта.  

Когато баба Анна и Мартин се върнали в дома си, били шокирани от впечатляващата промяна, която къщата им е претърпяла само за 5 дни. Иска ни се да вярваме, че подобни красиви промени ще се случат и в живота на това изстрадало семейство.

Още от категорията
Коментари