Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Как да създадем перфектния кът за четене вкъщи Как да създадем перфектния кът за четене вкъщи
Facebook Twitter Google+Една хубава книга, час-два свободно време и удобен стол или кресло – е, тогава четенето е голямо удоволствие. A когато дори имате... Как да създадем перфектния кът за четене вкъщи

Една хубава книга, час-два свободно време и удобен стол или кресло – е, тогава четенето е голямо удоволствие. A когато дори имате специално място, в което да се настаните удобно и да се изгубите в увлекателната история, нещата стават още по-специални.

 

Със сигурност можете да се настаните в леглото или всекидневната със същата цел, но така четенето си остава просто четене, а не специално занимание, което да предразполага за собствен кът за целта.

Предвид факта, че в спалнята е най-спокойно в сравнение с останалите стаи в къщата, там е и най-доброто място за създаване на уютен кът за четене.

 

Не си мислете, че ви трябва голяма стая, за да поберете и къта вътре – винаги можете да отделите единия ъгъл за специалното си занимание с книга в ръка. Трябва ви просто място, където да седнете и светлина. Може да добавите и други екстри, но като цяло става дума основно за удобен стол или кресло и достъп до светлина.

Правилният стол.

Когато става дума за избиране на правилното кресло, важната дума е комфорт. Комфортът обаче има различен смисъл за различния тип хора – най-важното обаче е да можете да стоите дълго време в него, без да изпитвате проблеми като изтръпване, схващане и т.н. В такива случаи помагат столове с мемори пяна като креслото на Дормео, което е класически тип фотьойл. Облегалката и седалката му гарантират, че тялото ще има достатъчно опора и максимално удобство. То се сгъва и прибира изключително лесно, ако искаш да направиш ъгъла си за четене съвсем компактен. Има го в три цвята в зависимост от нюанса в стаята ти – сив деним, пухкаво бежово и модерно лилаво.

 

Светлината.

Недостатъчната светлина прави четенето трудно и води до главоболие или проблеми с очите. Не разчитайте на светлината единствено над главата си за къта си за четене. За най-добър ефект си вземете отделна лампа, която можете да сложите зад стола си и да въртите в зависимост от това как ви е най-удобно. Ако столът ви е достатъчно близо до шкаф или друга мебел, можете да поставите лампата точно там. Разбира се, хубавата лампа може да бъде и още една част от качествения интериор в стаята – класическата Дормео LED лампа се вписва лесно в доста спални.

Още няколко екстри.

Кошница или кутия, където да слагате списанията или книгите, които четете.

Одеяло, с което да се завиете, ако четете в студените вечери.

Малка масичка, на която да държите виното или чая си, докато се наслаждавате на книгата.

Възглавничка, която да сложите под кръста си за допълнително удобство

Още от категорията
Коментари