Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Календар на красотата: задължителните и излишните козметични процедури за жената на 25, 30, 40, 50 и 60 години Календар на красотата: задължителните и излишните козметични процедури за жената на 25, 30, 40, 50 и 60 години
Facebook Twitter Google+Съвременната козметична индустрия предлага толкова много варианти за грижа за кожата , че човек трудно може да се ориентира в това, кои... Календар на красотата: задължителните и излишните козметични процедури за жената на 25, 30, 40, 50 и 60 години

Съвременната козметична индустрия предлага толкова много варианти за грижа за кожата , че човек трудно може да се ориентира в това, кои процедури са необходимост и кои – излишно разточителство. Затова се постарахме да приготвим за вас календар на красотата – накратко ще ви научим кои са необходимите грижи за женската кожа в различните възрастови етапи.

За да не станете жертва на налаганите масово козметични услуги и да опознаете собствената си кожа, прочетете тези простички правила:

маска за лице

25 години

Като цяло, възрастта от 20 до 25 години е време, когато все още не е нужно да се притеснявате за младостта на кожата. Човешкото тяло спира да расте на 21-24 години, а в резултат на това стареенето започва след 25-тата година.

До 25 години процедурите могат да бъдат ограничени до основни грижи, състоящи се от:

почистване;
тонизиране;
овлажняване;
слънцезащитен крем.

25-30 години

грижа за кожата според възрастта

Появяват се първите признаци на стареене: сухота, бръчки. Често това се дължи на анатомичните особености на кожата и изражението на лицето. Проблемите могат да се увеличат по време на период на стрес, липса на сън, в резултат на чести полети. През този период домашните грижи са все още актуални, основани на 4-те принципа, изброени по-горе. За да “помогнете” на кожата да се възстанови сама, можете да се обърнете към процедурите в салона.

Ефективни ще бъдат:

мезотерапия с витаминни коктейли;
пилинг;
ултразвуково почистване;
курсове с химически пилинги (броят на процедурите се препоръчва от специалист).

Нежелани или преждевременни процедури на възраст под 30 години са:

биоревитализация с хиалуронова киселина;
различни видове полиране;
имплантиране на нишки;
филъри;
Ботокс.

30-40 години

В този възрастов период жената трябва да посещава козметолог най-малко 2 пъти в годината, само за да може специалистът да прецени състоянието на кожата й, да коригира домашните процедури, както е необходимо, и да препоръча по-нататъшно действие.

В домашните грижи, освен средствата, целящи висококачествено почистване и овлажняване / подхранване на кожата, трябва да включите гимнастика за лицето. Така можете да поддържате мускулния тонус и да забавите началото на птозата (увисване на клепача).

От професионални процедури се препоръчва да се включат:

мезотерапия 2-3 пъти годишно (по показания);
биоревитализация 2 пъти в годината (също според показанията).

В този възрастов сегмент не е важен броят на процедурите, а по-скоро тяхната редовност.

40-50 години

грижи за кожата

След 40 години жената започва да забелязва по-изразени бръчици “пачи крак”, назолабиални гънки, бръчици между веждите, бръчки по челото, гънки на шията. Тук има важно правило: можете да включите инжекциит в грижата за кожата, когато възрастовите промени преминат от динамични към статични. Това означава, че ако сбръчкате челото си, гънките не изчезват за 1-2 минути, а остават видими.

Ефективно възстановяват кожата:

различни видове биоревитализация;
имплантиране на нишки;
фракционна лазерна фототермолиза;
плазмолифтинг.

Не избързвайте с ботокса! Много често жените, които прибягват до ботокс за първи път и забележат неговия “уау”-ефект, стават буквално заложници на тази процедура. Не забравяйте, че пристрастяването към ботокс се случва и след известно време престава да се “възприема” от мускулите на лицето. Същото важи и за филърите. Голямо количество хиалуронова киселина под кожата изглежда неестествено и може дори да подчертае проблема.

50-60 години

бръчки по кожата

В общ смисъл, във връзка с развитието на естетичната козметология, грижата за кожата през този период е сходна в много отношения с предишната. Домашните грижи трябва да включват продукти, обогатени с хранителни вещества и витамини. Лицевата гимнастика все още има ефект.

Ако говорим за салонни процедури, тук акцентът се измества от процедурите, които стимулират възстановяването на кожата и инжекционната терапия. Пилинг, плазмолифтинг, филъри – всичко това ще осигури желания ефект, ако процедурите се извършват в препоръчания обем и с определена честота. Тактиката на приложение на ботокса се променя малко: във възрастовия интервал от 50-60 години лекарствата, съдържащи Ботокс, се инжектират по-често, но в по-малки количества. Това се дължи на факта, че мускулите естествено губят предишния си тонус с възрастта и тази техника спомага за постигане на естествен ефект на подмладяване.

Ще има и добър ефект имплантирането на нишки, както и по-тежката артилерия – хирургически лифтинг на лицето или отделни части.

В тази възрастова група особената трудност за специалистите са пациенти, които за първи път се обръщат към козметик.

Както виждате, нищо сложно. Основното нещо е да се намери компетентен специалист и да се грижите за кожата в съответствие с нейните нужди, а не с наложото от рекламите.

Още от категорията
Коментари