Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
6 неща от спалнята ви, които придават само кич, безвкусица и изглеждат евтино (снимки) 6 неща от спалнята ви, които придават само кич, безвкусица и изглеждат евтино (снимки)
Facebook Twitter Google+  Жилището е не само стая с мебели, но и огледало на живота ви. Интериорът като цяло и неговите индивидуални елементи могат да... 6 неща от спалнята ви, които придават само кич, безвкусица и изглеждат евтино (снимки)

 

Жилището е не само стая с мебели, но и огледало на живота ви. Интериорът като цяло и неговите индивидуални елементи могат да разкажат много за вас като човек. Можете да спечелите много, да купите много скъпи неща в къщата , но тя ще изглежда или просто без вкус, или ще покаже един беден начин на мислене и на живот.

Днес изданието ни ще ви каже 6 неща, според представителя на британското правителство, специалист по естетика, Уилям Хенсън, които сочат бедност, кич и ужасна безвкусица.

 И въпросът тук изобщо не е в финансовите възможности на човек, а в неговото отношение към живота. В края на краищата, дори сред аристократите има такива, които наистина не разбират нищо от обзавеждане и домовете им изглеждат супер нелепо.

 

Признаци на кич и безвкусие

Сатенено легло
Ако искате да си направите легло със сатенени чаршафи, нивото на кич е много високо и няма нищо общо с вашите финансови възможности. Така че, ако принадлежите към хора, чиито доходи не ви позволяват да купувате сатенени чаршафи, не се притеснявайте – правите всичко правилно. „Не е ясно защо хората решиха, че спалното бельо от сатен свидетелства за просперитет и отличен вкус ”

Според авторитетното му мнение спалното бельо трябва да бъде висококачествено и, разбира се, направено от памук или лен. – сатен и коприна ще покажат само лош вкус

Признаци на кич и безвкусие

Плюшени играчки

Ако сте почитател на изложбата на плюшени играчки на леглото си, по-скоро се откажете от тази идея. Според кралския експерт изобилието от плюшени животни в спалнята прилича на евтин магазин. И ако играчките все още държат различни послания, сърца и други радости в лапите си, тогава собственикът на къщата със сигурност няма  вкус.

Признаци на кич и безвкусие

Огромни огледала

Хансън вярва, че големите огледала близо до леглото и на тавана свидетелстват за нарцисизма на собствениците и тяхното не много здраво отношение към физическата близост. Той също така казва, че те говорят за вулгарен типаж хора, според неговите наблюдения, изобилието от големи огледала в спалнята обикновено присъства в непривлекателни хора. Те сякаш се утвърждават като гледат себе си в огледалата.

Признаци на кич и безвкусие

Огледални мебели

Огледалното обзавеждане не е толкова ужасно и безвкусно, колкото грижата за него. В края на краищата, отражателните повърхности винаги имат следи от пръсти и други предмети и изглеждат ужасно.

Ако ежедневното полиране на мебелите не е за вас, тогава експертът съветва да се даде предимство на по-практични, но в същото време благородни материали: дъб, махагон. Грижата за тях е проста, а такива мебели изглеждат много елегантно.

Признаци на кич и безвкусие

Печатни картини

Според британския експерт по естетика, няма нищо по-евтино  от печат върху платно. Тези потребителски стоки могат да разрушат всеки интериор. По-добре е да не купувате нищо. Много по-естетично е да декорирате стените с истинска картина в красива рамка.

Признаци на кич и безвкусие

Изобилието от възглавници

Според кралския експерт голям брой възглавници на леглото не позволяват да се разбере класовата принадлежност на собствениците на жилището. В крайна сметка, такава техника в интериора много често се използва и от обикновени бюргери, и от аристократи. 

Признаци на кич и безвкусие

 Все пак към създаването на интериора трябва да се подходи мъдро, защото уютната атмосфера в къщата е много важна. За да не направите нещо глупаво, по-добре е да се следва правилото – колкото по-малко, толкова по-добре. В крайна сметка, с изобилие от блясък и декоративни елементи е много лесно да се превърне домът в абсолютен кич

Кажете ни в коментарите какво мислите за това, а също и споделяйте съветите на Уилям Хенсън с приятелите си в социалните мрежи!

Още от категорията
Коментари