Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Възможно ли е да се забременее по време на месечен  цикъл Възможно ли е да се забременее по време на месечен  цикъл
Facebook Twitter Google+Може би някои ще се учудят, но въпросът “дали може да се забременее по време на месечния цикъл” много често се задава,... Възможно ли е да се забременее по време на месечен  цикъл

Може би някои ще се учудят, но въпросът “дали може да се забременее по време на месечния цикъл” много често се задава, а отговорът е кратък: “да”. 
Всъщност няма период, който би бил напълно безопасен за необезопасен секс, съветват гинеколозите. 

Преди да се изясни поради какво е възможно да се забременее по време на менструация, е полезно да се знае как всъщност се стига до бременност. 

Женското тяло преминава през процес, който се нарича овулация.

Овулацията се случва, когато зрялата яйцеклетка (или няколко яйцеклетки) се освобождават от яйчниците и това е плодовитият период на женския цикъл. 

Всеки месец в яйчниците съзряват няколко яйцеклетки, а обикновено една излиза в яйцепроводите и тогава е готова да бъде оплодена от сперматозоид.

Когато се стигне до среща между сперматозоидите и яйцеклетката резултатът може да бъде бременност. 

Стената на матката в този период натдава на тегло, с цел матката да се подготви за зачеване. По този начин тя е готова да приеме оплодената яйцеклетка, от която ще се развива детето. Ако не се стигне до оплождане, нивата на естроген и прогестерон намаляват, удебелената стена на матакта се възвръща предишния си размер и се стига до кървене, т.е. месечен цикъл. 

Шансовете да забременеете по време на цикъла са по-малки, отколкото в друг период, но това е възможно. 

Именно месечния цикъл не винаги е един и същ. Жените имат много различни месечни цикли и някои от тях са с кървене между циклите, които не са менструация. Стрес, болест и много други неща могат да причинят предотвратяване на кървенето или кървене и когато нямат месечен цикъл, така че може лесно да се направи грешка, когато всъщност сте имали менструация и по този начин е трудно да се изчисли плодородните, т.е. безплодните дни. 

Овулацията не е напълно сигурна. Жените освобождават яйцеклетки около 12 до 16 дни преди менструацията, но това може да се случи и по-рано и по-късно. Освен жените, които нямат месечен цикъл поради малко килограми, или наднормено тегло, защото кърмят, защото преди менопаузата, имат някакво заболяване или приемат някои лекарства, могат да са с напълно непредсказуема овулация. Изследванията показват, че сперматозоидите в тялото могат да оцелеят и до седем дни, въпреки че средният век е три до четири дни. 

Бременността може да се случи и по време на цикъла, тъй като сперматозоидите в тялото могат да останат няколко дни, а на жената може да се случи да овулира скоро след менструация.

Още от категорията
Коментари