Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Чудех се как да скрия кривите ъгли у дома и един приятел- майстор ми даде страшна идея, стана истински разкош (снимки) Чудех се как да скрия кривите ъгли у дома и един приятел- майстор ми даде страшна идея, стана истински разкош (снимки)
Facebook Twitter Google+Това определено може да кажем, че е доста често срещан проблем в домовете ни- ръбовете, които са криви и дразнят окото, а... Чудех се как да скрия кривите ъгли у дома и един приятел- майстор ми даде страшна идея, стана истински разкош (снимки)

Това определено може да кажем, че е доста често срещан проблем в домовете ни- ръбовете, които са криви и дразнят окото, а и не само.

За да се справите с този проблем имаме една страхотна идея за вас. Особено ако в къщата има малки деца или животни

 

По-често това засяга вътрешните ъгли, но и за външните се използва. Освен, че ще обезопасите тези места, ще направите страхотна декорация, която ще хване окото на всеки.

 Използвайте предимно метал, пластмаса, дърво, декоративни камъни.

Работата започва с изравняване на ъгъла. На следващо място, PVC-ъгълът е монтиран с помощта на монтажно лепило за пластмаса, а вече над него е основният довършителен материал.

криви ъгли

Първо трябва да проверите как е извит ъгълът. Въз основа на резултатите от измерването можете да определите ширината. Колкото по-плавен е ъгълът, толкова по-тесен трябва да го направите с декорацията. Неопитните е по-добре да се използват средните ъгли.

Пластмасовите ъгли се прикрепват както следва. Измерва се отклонението на ъгъла. От сухата шпакловъчна смес се получава разтвор, който придава на ъгъла правоъгълен вид. След изсъхване на ъгъла се поставя пластмасов ъгъл. След това е покрита с довършителна замазка и плочки.

криви ъгли

Освен това се използва лепило вместо замазка. Нанесено върху вътрешността на зоната с интервали от 3-5 см между фугити. Като допълнителен инструмент може да се използва строителна лента.

Металните ъгли са най-издръжливи, но придават на стената малко монументален вид. Дървените са най-екологични. Те могат да бъдат красиво декорирани с дърворезба. Въпреки това, те са най-чувствителни към висока влажност, температурни крайности, драскотини.

криви ъгли

Експандираният полистирен е устойчив на огън, замърсявания, температурни крайности, влага. Той може да бъде боядисан и красиво декориран. Монтира се върху акрилен уплътнител.

криви ъгли

Декоративният камък е доста лек и има гладка повърхност, може да се използва дори на неравни ъгли, без първо да изисква някаква подготовка, затова и е най- често използваем. Прикрепен е към лепилото за плочки.

Преди да инсталирате ъглите на повърхността на стената се грундира и овлажнява. Лепилото, разтворете 2 часа преди фиксирането,  полага се върху обратната страна на камъка и върху самата стена. 

криви ъгли

С помощта на сухото строителство, можете да украсите всяка повърхност, това е негово предимство. Има два начина да го монтирате. Без рамки, в които върху повърхността на стената се полага лист от материал и маркировките се правят от всяка страна на ъгъла. Заготовките се нарязват с нож, а фасоните се нанасят на прилежащите части до плътно прилепване. След това се използват листове от гипсокартон с помощта на пяна.

криви ъгли

Рамковият метод се използва в присъствието на голяма неравност. С помощта на поцинковани метални профили, дюбели и винтове се монтира рамката. И по-горе – листа от гипсокартон с винтове. Повърхността им е шпаклована и полирана. Понякога преди замазката, перфорираната мрежа също е прикрепена към материала.

криви ъгли

Завършването на ъгли в апартамента не е лесно, но е необходимо. Декоративни ъгли в апартамента украсяват дома, променят визуалното възприятие на пространството и го правят по-представителен.

криви ъгли

Ако статията ви е харесала, моля споделете я с приятелите си!

Още от категорията
Коментари