Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Той си мислеше, че проблемът е временен. Но после лекарите в пловдивска болница бяха в шок от това, което извадиха от корема му! Той си мислеше, че проблемът е временен. Но после лекарите в пловдивска болница бяха в шок от това, което извадиха от корема му!
Facebook Twitter Google+Различни признаци по тялото ни сигнализират за сериозни заболявания, още преди да сме помислили за лекар и лекарския кабинет. Важно е да се обръща внимание на... Той си мислеше, че проблемът е временен. Но после лекарите в пловдивска болница бяха в шок от това, което извадиха от корема му!

Различни признаци по тялото ни сигнализират за сериозни заболявания, още преди да сме помислили за лекар и лекарския кабинет. Важно е да се обръща внимание на резките промени в тялото ни.

Мъж подмина здравословен проблем, после пловдивски лекари извадиха нещо огромно от корема му!

Огромен тумор извади от корема на 66-годишен пациент екип на отделение по урология към пловдивска болница.

Формацията е с размери на човешка глава и беше обхванала пикочния мехур, дебелото черво и други органи в коремната кухина, стигаше чак до диафрагмата, посочиха уролозите – д-р Артур Сарачев, д-р Васил Ангелов и д-р Димитър Матеев, дм.

Повече от 6 часа продължава операцията. В хода на интервенцията на специалистите се налага да потърсят съдействие от известния съдов хирург проф. д-р Васил Анастасов, дългогодишен ръководител на клиниката в УМБАЛ “Св. Георги“ в Пловдив. Образуванието притиска голям кръвоносен съд в тазовата област, което налага интервенция и върху него. 
 

“Чувствам се много добре! Не знам как ще се отблагодаря на лекарите! Те направиха чудо за мен и ето отново съм на крака!” Това каза 66-годишният Петър Динев при изписване от отделението през сълзи на благодарност. 

Главоболията ми започват през ноември – тогава за първи път преживях затруднения при уриниране, разказва той. Като всички пациенти обаче се надява, че проблемът е временен и ще мине от само себе си, още повече че продължава само няколко дни. Дискомфортът обаче се появява отново в края на януари и тогава Петър започва да търси информация от близки и приятели при кой лекар да отиде. 
Оплакванията на пациента бяха типични за повечето от нашите болни – уринираше кръв и беше развил анемия, посочи д-р Сарачев.

Петър признава, че докторите му се поскарали, защото не е ходил на профилактични прегледи, но още по-лошо – не е потърсил консултация със специалист още през ноември, когато се появили първите симптоми. Според тях туморната формация е поне на 2 години. Ако беше диагностицирана навреме, нямаше да стане толкова голяма. 
“Трудно ми е да повярвам, че съм бил болен от толкова много време, недоумява Петър, който е натрупал целия си трудов стаж в строителството. Работата ми беше изтощителна и напрегната, но не съм боледувал, а и до есента нямах никакви оплаквания“.
Операцията беше не само продължителна, но и тежка, посочиха уролозите. Заедно с тях освен проф. Васил Анастасов в интервенцията се включва и известният коремен хирург д-р Радослав Дамянлиев. Безкрайно сме благодарни на светкавичната реакция на колегите, които оцениха сложността на случая и ни помогнаха в името на живота на болния, подчерта д-р Сарачев. Успешният изход е в резултат и на анестезиолога д-р Маргарита Вачева и на операционната сестра Ани Радева.

Още от категорията
Коментари