Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Намазах и изчаках 15 минути. Кожата ми стана като кадифе, пъпките, белезите и черните точки изчезнаха! Намазах и изчаках 15 минути. Кожата ми стана като кадифе, пъпките, белезите и черните точки изчезнаха!
Facebook Twitter Google+За много хора пресните ягоди представляват идеалния избор за плодова закуска. Въпреки това много малко от нас всъщност знаят, че ягодите могат... Намазах и изчаках 15 минути. Кожата ми стана като кадифе, пъпките, белезите и черните точки изчезнаха!

За много хора пресните ягоди представляват идеалния избор за плодова закуска. Въпреки това много малко от нас всъщност знаят, че ягодите могат да се използват и за други цели.

В тази статия ще представим ягодите от напълно различна гледна точка, по-специално като съставки, използвани за високоефективни маски за лице.

Ягоди и естествена грижа за кожата

Ягодите съдържат невероятни съставки, които са много полезни за кожата.

Сред най-важните съставки са витамини (А, С и К), фолиева киселина, магнезий, фосфор, калций, калий и фолат. Ягодите също са богати на антиоксиданти, особено във флавоноидите и салициловата киселина, откъдето и ползите от грижата за кожата. Така че, като се има предвид всички тези свойства, не е нужно да се запитате как да се отървете от акнето вече. Можете просто да опитате маска за лице, която съдържа ягоди, сред другите съставки.

Ягодите могат да ви помогнат да се борите с тъмен тен, поради високото съдържание на елагична киселина. Можете да използвате ягоди, за да направите петната и белезите по кожата по-малко видими.

Ягодите могат да се използват за лечение на акне и мазна кожа и са ефикасни за намаляване на излишната продукция на себум.

Овлажняваща и блестяща маска за лице

Тази маска за лице не отнема повече от две минути, за да се направи, да не говорим, че може да се използва ежедневно. Това са съставките, които ще са ви нужни за шест приложения:

3 големи ягоди

1 супена лъжица кисело мляко

1 чаена лъжичка мед

Уверете се, че ягодите са узрели и сочни, така че да можете да се възползвате максимално от ефективните им качества.

За да направите маската, сложете ягодите в блендер, след което добавете киселото мляко и меда, като се уверите, че всички съставки са равномерно комбинирани. Приложете получената смес върху лицето, като оставите за 15 минути. Когато приключите, изплакнете с хладка вода. Изливайте останалата част от маската в херметически затворен контейнер; Можете да я държите в хладилника за около седмица.

 

Още от категорията
Коментари