Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Знаменитата турска маска с канела – тайната на красавиците от харема. Лесна и достъпна: Знаменитата турска маска с канела – тайната на красавиците от харема. Лесна и достъпна:
Facebook Twitter Google+За никого не е тайна, че съвременната козметика почива на знания, трупани в продължение на векове. Светът винаги се е възхищавал на... Знаменитата турска маска с канела – тайната на красавиците от харема. Лесна и достъпна:

За никого не е тайна, че съвременната козметика почива на знания, трупани в продължение на векове. Светът винаги се е възхищавал на знойните ориенталски красавици , а султаните са ги колекционирали в харемите си.

Една от рецептите, достигнали до нас през вековете, е за специална маска за лице , която връща на кожата нейната еластичност, изглажда дълбоките бръчки и напълно премахва по-малките бръчици. Компонентите са напълно достъпни, а резултатът е видим даже и след първото нанасяне.

Ето я и нея – знаменитата турска маска с канела :

турска маска за лице

Съставки:

3 супени лъжици сода за хляб
1 чаена лъжичка натурален мед
1 чаена лъжичка масло от шипка
1/4 чаена лъжичка канела
4 чаени лъжички сметана

Как се приготвя:

1. Смесете всички съставки така, че да се получи хомогенна маса. 
2. Нанесете маската на дебел слой върху почистено лице и шия, без да докосвате областта около очите и устните. 
3. След 15-20 минути изплакнете с топла вода.

Препоръчително е да се проведе курс от 10 нанасяния на маската, които да се правят 2 пъти седмично.Кожата чувствително се освежава, изсветлява, става опъната, а порите са чисти и невидими. Дълбоките бръчки ще бъдат значително намалени, а малките бръчки напълно ще изчезнат.

Още от категорията
Коментари