Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Ако ще правите ремонт през 2019-а година, това са модерните цветове и интериор Ако ще правите ремонт през 2019-а година, това са модерните цветове и интериор
Facebook Twitter Google+Нека проведем една модна експертиза и да изясним, кои от трендовете на новата година са обещаващи и как да въплатим модните тенденции... Ако ще правите ремонт през 2019-а година, това са модерните цветове и интериор

Нека проведем една модна експертиза и да изясним, кои от трендовете на новата година са обещаващи и как да въплатим модните тенденции в собствения интериор.

Коралов цвят

Институтът Pantone е определил поредния най-модерен нюанс за годината – цвета на 2019-та е “жив корал”. Аксесоари за дома в розово-златисти тонове приятно  ще освежат интериора и ще добавят към общата цветова гама живот и топлина.

Есенни багри

Ако палитрата през 2018 година е включвала природни нюанси – бежови, зелени, приглушено жълти, то през 2019-та стават актуални цветове, които можем да назовем есенни – не много ярки, сложни и топли: охра, сьомга, теракота, меко оранжево и бордо.

Главна роля ще играят зелените и дълбоките тъмни цветове, които придават на интериора дълбочина и работят добре като акценти.

Подобни цветове е възможно да се използват в банята – обичайната монохроматична палитра може да се разреди със студени оттенъци на цветове като зелен, розов, бордо и син. През 2019 година тези нюансите могат да се забележат не само в колекции на плочки и керамогранит, но и в битовата техника, мебелите за баня и дори смесителите.

Мрамор

От разкошнен акцент този материал се превръща в главен герой. Той излиза от банята и се разпростира по всички стаи във вид на столове, холни маси, конзоли за предверието, первази и кухненски повърхности. Обърнете внимание: чисто белият мрамор се сменя със зелен, сив или коралов такъв с едри шарки и контрастни оттенъци.

Още природа

Растителните мотиви се завръщат с двойна сила. Те ще се проявяват не само в обичайните детайли в интериора като принтове или възглавници с листа от тропически дървета, но и в колекциите тапети, керамични плочки, килими. В дългосрочен план трендът на екзотичните растения върви към своя край. На негово място идва домашната флора: хортензии, фикуси, полски цветя, местни пейзажи и букети от рози.

Уаби-саби

Необработената повърхност е още един очевиден тренд през 2019 година. Например, не е необходимо дървото да бъде обработвано до състояние, когато може да бъде сбъркано с изкуствено платно или качествено напечатана повърхност на природна тематика.

Несъвършенството на необработените повърхности и простота на формите са близки на японската естетика на уаби саби. Тя подчертава красотата на несъвършенството, на автентичното, призовавайки ни да използваме предмети и след като техните повърхности са придобили недостатъци.

Автентичност

Дизайнерите предвиждат, че Европа ще преживее поредното увлечение по простите форми, изразените фактури и чисти материи. Предмети, които придават особена атмосфера и са изработени от екологични материали могат да бъдат стилен акцент в модерния интериор.

Цветен таван

От ярки цветове до различни шарки – необикновения цвят на тавана увеличава визуално пространството. Всъщност, подобно решение изглежда много по-ефектно отколкото обикновения омръзнал на всички бял таван.

Метални предмети

Нюанси на месинг, злато или никел ще се съчетават добре с маслен бронз или с цвета на старото желязо. Металните предмети ще изглеждат добре в ярки и минималистични интериори.

Несъмнено, в създаването на дизайна съществена роля играе професионалният нюх. Той позволява да бъде предвиден всеки детайл в интериора и да се установи тясната връзка с темперамента на обитателите. Затова не се колебайте да потърсите професионална подкрепа. Ние сме на среща за съдействие при създаването на Вашия мечтан интериор!

Още от категорията
Коментари