Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Пиле под капак – няма спиране, докато не отопиш и соса с хлебче! Пиле под капак – няма спиране, докато не отопиш и соса с хлебче!
Facebook Twitter Google+ Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Всеки обича бързите и вкусни гозби . Е,... Пиле под капак – няма спиране, докато не отопиш и соса с хлебче!

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Всеки обича бързите и вкусни гозби . Е, днешната е по много и от двете.

Пиле под капак се приготвя бързо, изяжда се още по-бързо. Близките ви ще останат много доволни! 

Пиле по специален начин

Пиле под капак

Продукти:

 Пиле (или само бутчета) – 1 кг

 Лук – 3 глави

 Светла бира – 1 чаша

 Подправки (сол, пипер, подправки за пиле) – на вкус

Чесън – на вкус

Приготвяне:

Пилето, нарязано на порции (можете да използвате и само пилешки бутчета ), поръсете с подправки, сол, черен пипер и натъркайте със счукан чесън.

 Оставете за половин час. Лукът се нарязва на пръстени и се запържва в олио в тигана до златисто-кафяво. Избутайте лука към края на тигана, а в средата поставете пилешките парчета и ги запържете от двете страни за 6-7 минути. След това налейте вътре бирата и задушавайте пилето под капак за още 10-15 минути. Сервирайте направо в тигана. Страшно е вкусно, а още по-вкусен е сосът, който може да отопите с топъл бял хляб.

Още от категорията
Коментари