Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Това семейство направи тази софийска панелка за ремонт в истинско бижу за ценители (снимки) Това семейство направи тази софийска панелка за ремонт в истинско бижу за ценители (снимки)
Facebook Twitter Google+Това семейство ни показа, че без значение какъв апартамент си купувате имате ли достатъчно въображение и креативност, чудеса може да направите Обикновено... Това семейство направи тази софийска панелка за ремонт в истинско бижу за ценители (снимки)

Това семейство ни показа, че без значение какъв апартамент си купувате имате ли достатъчно въображение и креативност, чудеса може да направите

Обикновено съветите за обзавеждане илюстрираме със снимки от различни списания за интериор. И макар да са много красиви, имат един голям недостатък – не са български.

Всяка държава има своите особености при строенето на жилища, разпределението на стаите, големината на прозорците, изложението – всичко е различно. И ако човек може често да открадне някой малък елемент, то е не е никак лесно да си представиш своето средно по размер панелено жилище преобразено като в списание.

Имаме добра новина, в тази статия ще ви покажем истински софийски панелен апартамент, превърнат в скандинавско бижу благодарение на уменията на арх. Миглена Райковска.


 
Апартаментът е тристаен, 80 кв.метра, в софийски квартал.

Разполага с просторно дневно пространство, което обединява зона за сядане, трапезария и кухня. Спалните са две, всяка с достъп до тераса. Има баня и тоалетна.

Дизайнът е еклектичен с търсени скандинавски нотки, и изпълнен с естествени материали.

Това е основната отличителна черта на интериора.

Светлите тонове създават усещане за уют и пространство.

Всички елементи – от цветовото оформление до разпределението и обзавеждането са съобразени с фън шуи принципите за интериор на жилищни пространства.

В банята и тоалетната са изградени мебели, които оформят малки складови пространства, а в същото време обогатяват визията на помещенията с различните си материи.

В банята е разположен шкаф, в който е поместена пералня, с място за сушилня и допълнителни рафтове, а в тоалетната са скрити бойлер и ниши за складиране.

Според архитект Райковска всеки апартамент може да бъде удобен и уютен, ако е обзаведен и декориран с усет за нуждите на клиента. Не е нужно винаги да се бутат стени, което винаги оскъпява и удължава ремонта.

Този апартамент е такъв пример. Вместо да бъдат бутани стени, за да се уголемят малките пространства за сметка на други, умелото вграждане на корпусна мебел осигурява достатъчно пространство за организация на функциите, за които не е предвидено място при първоначалното проектиране.

Още от категорията
Коментари