Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Видях го у съседката: клечки кибрит в саксиите! После ми обясни защо – нищо чудно, че завиждам на цветята ѝ! Видях го у съседката: клечки кибрит в саксиите! После ми обясни защо – нищо чудно, че завиждам на цветята ѝ!
Facebook Twitter Google+Стайните растения не само добавят комфорт в жилището, но също така увеличават съдържанието на кислород в помещението. За съжаление, понякога се случва растението да... Видях го у съседката: клечки кибрит в саксиите! После ми обясни защо – нищо чудно, че завиждам на цветята ѝ!

Стайните растения не само добавят комфорт в жилището, но също така увеличават съдържанието на кислород в помещението. За съжаление, понякога се случва растението да започне да съхне необяснимо, въпреки усърдното поливане.

увяхнало цвете

Причината може да бъдат дребни вредители, акарчета, които са трудно видими с невъоръжено око.

Вредители в саксиите за цветя

вредители при цветята

 

За щастие, има един прост трик, който ви позволява бързо да  се отървете от въшките и акарите в саксиите с цветя

. За изпълнението му ще се нуждаете само от няколко обикновени клечки кибрит! Пъхнете ги с главичката надолу в почвата на разстояние 5 см от ръба на саксията, след което полейте цветето. След 2 дни заменете клечките с нови, а след още 2 дни малките гадинки изчезват напълно.

кибрит

Сега вече не е нужно да пръскате и поливате с инсектициди! Фосфорът и сярата, съдържащи се в сместа върху главичките на клечките се просмукват в почвата и надеждно освобождават растението от натрапници!

Причината може да бъде дребни вредители, комари, които са трудно да се види с невъоръжено око.

 

Още от категорията
Коментари