Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Ако имате някоя друга ябълка под ръка няма как да не си направите този десерт Ако имате някоя друга ябълка под ръка няма как да не си направите този десерт
Facebook Twitter Google+ Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Да кажем, че рецептата на този десерт, като парафразираме... Ако имате някоя друга ябълка под ръка няма как да не си направите този десерт

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Да кажем, че рецептата на този десерт, като парафразираме един добре известен израз: всичко вкусно е просто ! Много готвачи умират да го правят, защото става за минутки буквално. В допълнение, то е нискокалорично и е подходящо за всички, които са на диета . 

Нашето кремче днес може да се прави от ябълки от всякакъв вид , както сладки, така и кисели. Захарта също се добавя според вкуса ви, можете да намалите количеството й или да го увеличите, добавете ванилия или канела, ако обичате.

 Изберете своя собствена украса: ще бъде подходящо да поръсите канела върху десерта или да поставите листа от мента на повърхността . 

 

съставки

Една ябълка около 200 g

Белтък от яйце 1 брой

захар 100 g

желатин 8 g

вода 60-80 ml

 

подготовка

Ябълките нарежете на 2 или 4 части, почистете сърцевината, поставете лист за печене и печете във фурната за 15-20 минути (можете също така да използвате микровълнова печка за тази цел). Ябълките трябва да са меки. Ако печете с коричката, след това я обелете


Докато ябълките се пекат, разтворете желатина със студена вода. След това направете изпечените вече ябълки на пюре


Когато желатинът набъбне, затоплете на водна баня, но не позволявайте да се свари (можете да го направите и в микровълнова печка).
В охладеното ябълково пюре добавете яйчния белтък и захарта. Разбийте всичко това с миксер за 1-2 минути, докато се образува  хомогенна маса. 


След това изсипете желатинът на тънък поток. Разбъркайте отново. Напълнете чашките с кремчето и прехвърлете в хладилника и оставете да се втвърди

Както можете да видите, всичко е доста просто и бързо! Точно както при приготвянето на млечно кремче , както пишехме по-рано. 

Още от категорията
Коментари