Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Хитри трикове как да прикрием белите коси без боя и какво абсолютно никога да не правим с тях: Хитри трикове как да прикрием белите коси без боя и какво абсолютно никога да не правим с тях:
Facebook Twitter Google+Те са най-честия повод да посягаме към боите за коса в козметичния магазин – омразните и издайнически сиви кичури . Първите сиви... Хитри трикове как да прикрием белите коси без боя и какво абсолютно никога да не правим с тях:

Те са най-честия повод да посягаме към боите за коса в козметичния магазин – омразните и издайнически сиви кичури . Първите сиви коси се появяват при хора над 30-те. Ако сте ги открили преди това, тогава можем да говорим за   преждевременно побеляваща коса . Най-лесният начин да се отървете от среброто в косите е боядисването.

 Но ето че само след няколко седмици омразните нишки отново започват да личат, тъй като корените на косата вече са пораснали малко. В тази статия ще поговорим за начините успешно да прикриете сивите кичури , различни от боядисването.

А накрая сме подготвили за вас съвети как да предотвратите появата на бели кичури и какво е абсолютно забранено да правите с тях.

Пигментът  меланин  е отговорен за цвета на човешката коса.

Той се произвежда в специални клетки – меланоцити. Сивата коса се появява в момента, в който спира производството на въпросния пигмент. Това се дължи основно на остаряването или генетичното предразположение на човек. Също така, нездравословният начин на живот може да ускори появата на сиви коси. Но във всички случаи е напълно възможно да замаскирате появата на побеляващата коса. И по-долу ще ви дадем няколко ценни съвета, които да ви помогнат с това.

Променете посоката на пътя

как да прикрием сивите кичури

Обикновено сивата коса засяга предимно слепоочията и зоната на пътя. Ето защо, за да я скриете, понякога е достатъчно просто да промените мястото на пътя , разделяйки косата на друга страна. А ако искате още повече творчество, изберете зигзагообразния път . За да го оформите, ще ви помогнат специални средства: спрей за коса, гелове или мусове с фиксация.

Интересно сплетена плитка

да прикрием белите кичури

Ако имате достатъчно дълги коси, тогава сивата коса може да бъде маскирана с помощта на обемни плитки . Разбира се, обичайната плетка няма да помогне тук. Ще трябва да се постараете малко повече и да я оформите красиво и интересно. Опитайте се да сплетете плитка и да я завиете около главата като рамка.

Можете да опитате и по-сложни прически със сплитане . Всички те ще помогнат да скриете сивите косми.

Използвайте аксесоари

без бели коси

Ако косата ви не е толкова дълга, за да сплетете плитки, или просто не харесвате тази прическа, използвайте обичайните аксесоари : ленти за главата или челото, шноли и така нататък. Така с един куршум ще убиете два заека: ще скриете сивата коса и ще изглеждате стилно.

Шапките също ще помогнат по този въпрос. Например, тази есен беретите са на върха на тяхната популярност. Използвайте ги, за да скриете сивата коса. Е, вярно, този метод няма да помогне, ако планирате да прекарате вечерта на закрито.

Направете обемна прическа

прикриване на бели коси

Сивата коса може да бъде скрита от обемната прическа . Тук е важно да скриете по-дълбоко омразната сива коса, като замаскирате с цветни кичури  корените. Перфектното решение е да навиете косата си. Това не само ще я направи по-обемна, но и ще помогне за по-надеждно скриване на посивелите косми.

Използвайте нюансиращи продукти или спрей за коса

побеляващи коси

Най-надеждният начин да скриете сивата коса е да използвате нюансиращи продукти . Всички те не променят цвета на косата за толкова дълго време, колкото боята, но помагат, ако имате нужда да възстановите блясъка спешно. Те могат да бъдат използвани за скриване на сивата коса, докато дойде време за посещение при фризьора за пълно боядисване.

Как да предотвратите появата на сивата коса и какво да правите с нея

първи сиви кичури  

Не късайте сивите косми.  Факт е, че като правите това, вие повреждате космените фоликули. С течение на времето косата на това място просто ще престане да расте. В резултат на това се образуват плешиви петна, което е по-лошо от сивата коса, която може да се прикрие.

За да се предотврати ранното появяване на сивите ивици, трябва да обърнете внимание на вашия начин на живот:

да се отървете от лошите навици като пушенето ;
да ядете повече  животински продукти . Особено полезен е черният дроб , който съдържа големи количества витамин В12 . Липсата на този витамин може да причини преждевременната поява на сива коса;
мнозина смятат, че сивите коси се появяват поради стрес . Учените все още не са намерили такава връзка, но във всеки случай стресът има отрицателен ефект върху тялото като цяло и по-специално върху състоянието на косата. Така че способността да се успокоявате и да не се притеснявате от дребните неща определено ще ви се отрази добре.

А вие с какво прикривате белите коси? Може би с някоя ефективна маска? Споделете вашите съвети в коментарите!

Още от категорията
Коментари