Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Виктория не е имала шанс срещу Северин! Ето какво точно е направил изродът Виктория не е имала шанс срещу Северин! Ето какво точно е направил изродът
Facebook Twitter Google+Виктория не е имала шанс срещу Северин!  Преди обяд двама души са подминали тялото на журналистката като единият не го видял, другият твърди, че... Виктория не е имала шанс срещу Северин! Ето какво точно е направил изродът

Виктория не е имала шанс срещу Северин! 
Преди обяд двама души са подминали тялото на журналистката като единият не го видял, другият твърди, че е помислил кръвта за животинска
По информация от 24 часа – Купена в петък вечерта в русенска чалготека дрогата е сред ключовите улики, довели до разплитането на убийството на Виктория Маринова в Русе. Изнасилвачът ѝ Северин Надеждов я взема от дилър 12 часа преди престъплението.

20-годишният младеж е в чалготеката в петък вечерта на рожден ден. Купонът тече в заведението в ромската махала “Селеметя”.


Северин купува от наркотика, известен като кристали

Дилърът е приятел с младежа, двамата пият алкохол цяла нощ. В събота преди обед си тръгват заедно, след като купонът се е преместил от чалготеката в близка къща. Разделят се край реката – до входа на парка в града.

Часът е малко след 10,30 в събота, 6 октомври.

По това време журналистката Виктория Маринова точно си тръгва от заведение, в което е пила кафе със свои приятелки. Младата жена е по спортен екип – ще тича в парка, за да се подготви за любителски маратон на следващия ден. Пали колата и я оставя до хотел “Рига”, след което се насочва към крайречната алея, дълга около 5 км. Маринова често тича там.

На това място бягат много хора, според полицията и друга жена тичала по това време, но не стигнала до края. Така Маринова останала единственият бегач, а Северин дебнел, макар да не се целел конкретно в нея.

Красимиров започва да следи жената, става ясно от запис на камера.
Тъй като тя е последната в района, не се знае точният час на нападението – някъде между 11 и 12,20 ч Северин удря Виктория с мощен ъперкът на лявата си ръка. Мъжът е тренирал бокс и е южна лапа – леворък. При удара той вкарва носната кухина нагоре и кръвта се стича право в гърлото на Маринова, става ясно от съдебномедицинската експертиза.

Вероятно младата жена е опитала да вика, тъй като има следи, че е натискана по устата.
Заради запушената уста Виктория не успява да изплюе или изкашля кръвта, която запълва устата ѝ. Тя се дави в нея и умира от задушаване в страшни мъки. Според експерти е почнала да вижда замъглено и тялото ѝ се е отпуснало в зверската хватка на изрода, който се е канел да я насили. Смята се, че тя дори не е разбрала за намеренията му да се гаври с нея. Всичко това обаче остава неизвестно за Надеждов, който разкопчава ципа си и дърпа екипа на Виктория, за да почне да я изнасилва.

Вероятно изродът е бил доста непохватен и груб, тъй като има рани по главата на Виктория – от триенето в земята, осеяна с камъни. Северин насилва жената и оставя генетичния си материал по нея.
Това обаче не му стига. След известно време обръща вече мъртвата жена по корем и почва ново изнасилване. Лицето на жертвата се трие в земята, а според данните от експертизата на другия генетичен материал той е от около 30 минути след първия.
Гаврите обаче не стигат на Северин и той решава, че трябва да задигне портфейла, мобилния телефон и ключовете на Виктория. По това време разбира, че тя е умряла. Северин побягва по обратния път на алеята и се разминава с 4-ма души, а камерата отново го снима. И двата записа са лоши, тъй като дървета пречат, а алеята се пада в далечината.
Северин бяга, но камера снима как държи телефона на Виктория
Калъфът е семпъл – бежов, и е специфичен. Вижда се отлично на записа, който полицаи ще намерят по-късно. 
2 часа след гаврите Петър Петров намира трупа на Виктория, след като вижда слушалките ѝ да се подават от храстите. Обажда се на тел. 112 в 14,18 часа (какво каза той – виж карето). Оказва се, че преди него оттам са минали двама души. Единият казва, че не е видял тялото на жената. Другият обаче съзрял кръв и част от трупа. Пред МВР обяснил, че помислил, че това е мъртво животно и не погледнал в детайли. Полицаите не вярват на версията му, но и няма как да я опровергаят.
По същото време Северин захвърля дрехите си в дома си и се преоблича. Полицията иззема ДНК от тялото на жената, а на следващия ден почват сравнения с генетичния материал на регистрирани за изнасилвания. Северин признава на близките си за убийството, а те му казват да бяга в чужбина.
Избира познатата му Германия и тръгва в неделя в 14 часа с приятел. По пътя не му казва абсолютно нищо.
“През цялото
време беше мълчалив. 30 часа карах.
Говорихме си общи неща
За толкова часове да е говорил половин час”, обяснява пред разследващите Синан, който откарал Северин до Германия.
ДНК профилите на регистрираните за изнасилване обаче не дават съвпадения, проверяват се хора от местната психиатрична клиника. Оказва се, че и те са невинни. Ученическата любов на Виктория няма алиби, дава силно противоречив резултат на полиграфа, но ДНК тестът го оневинява.
Затова полицаите се насочват към версията грабеж. Най-добрите криминалисти от Главна дирекция “Национална полиция” работят с колегите си от ОД на МВР – Русе. Екипът е сплотен, решават да разпитат дилърите на дрога, тъй като грабителите често са наркомани.
Така попадат на дилъра на Северин. Той казва, че се е разделил с него на входа на парка, познава го по облеклото от записа от камерата, за който вече са съобщили четирима души, с които Северин се разминава при бягството си.
Телефонът на момичето е забелязан на друг запис в ръцете му, а сложна експертиза от камерите в града пресъздава маршрута на нападателя. Местни хора носят видеа и така полицията стига до дома на убиеца.
Там са намерени дънките му, по които има кръв.
Експертиза доказва, че е на Виктория
От тях е свален и генетичен материал от Северин, който съвпада 100% с намерения по тялото на убитата жена. Това става, когато той вече е в чужбина. Теориите, че това е манипулация, означават, че 100 разследващи и експерти са сложили генетичен материал върху тялото на Виктория още в събота и са дали него за проба, което е абсурдно.
Роднините признават в разпити, че младежът е тръгнал към Германия, а справка от Гранична полиция потвърждава, че е напуснал страната.
Бързо се разбира, че Северин е в град Щаде при майка си и втория си баща. Германските власти са задействани и го задържат в 20 ч местно време.
В разпитите си там Северин признава само, че е нападнал жената, но отрича да я е изнасилвал. На родителите си дори казал, че е дошъл да си вземе довиждане с тях, защото след това се прибира в България, за да се предаде.
Когато бъде екстрадиран у нас, от Северин ще се вземе нова ДНК проба. Тя ще бъде сравнена отново с тази от тялото на убитата Виктория. Отпечатъците на Северин ще бъдат изпратени за сравнение с откритите по захвърлените до трупа слушалки на Виктория.Свидетелят, намерил трупа на жертвата:
Ако двама не бяха подминали, щяха да го хванат в събота
“Това място – алеята край реката, е толкова оживено. Любимо на русенци, както казва кметът. Ако двамата, подминали тялото на Виктория, бяха съобщили в МВР, щяха да го хванат убиеца още в събота.” Това каза пред “24 часа” Петър Петров, който се обажда на тел. 112 за намереното тяло на 30-годишната жена. 
Младежът бил с приятели, когато вижда трупа. Той се подава от храстите, има и малко кръв по алеята.
“Аз се обадих малко след 14 часа, а от медиите разбрах, че убийството е станало около 12 ч. За тези 2 часа не само двама са подминали трупа. Сигурно и други е имало, но те не си признават”, казва Петров.
“Светът е голям и разни хора имат разни идеали”, обяснява Петър пред “24 часа” в първата си медийна изява.
“Много хора се изказаха за убийството, аз няма какво да добавя. Разпитаха ме вече, надявам се да съм помогнал”, посочва 26-годишният мъж. Докато той звънял на тел. 112, и други видели трупа. “Не се обадиха, но чуха, че аз говоря, така че може и това да е причината да не реагират”, каза още Петър.
 

Още от категорията
Коментари