Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Новородено почина само ден след изписване от родилното Новородено почина само ден след изписване от родилното
Facebook Twitter Google+Новородено почина на следващия ден, след като е изписано от болницата  “Света Петка” във Видин. Майката обвини акушерите в немарливост и е сигнализира... Новородено почина само ден след изписване от родилното

Новородено почина на следващия ден, след като е изписано от болницата  “Света Петка” във Видин. Майката обвини акушерите в немарливост и е сигнализира правораздаващите институции, предаде “България он Ер”.

Кремена ражда втория си син на 14 септември, но успява да се порадва на детето си само няколко дни в родилното отделение.

Пет дни по-късно Кремена и бебето са изписани.

В епикризата е записано, че новороденото е в отлично здраве. Но не е било така.

“Казвах им, че не се храни добре. Изяжда наполовината. Те ми казаха, че е нормално. На следващата сутрин, след като ни изписаха не поиска да се храни, не пи и вода”, разказва майката.

Тя се обажда на местните медици, а след това детето е прието в болницата в Монтана. Там правят изследвания и установяват чревна инфекция с критичния показател 143 пункта. Въпреки усилията на лекарите в Монтана, бебето издъхва.

“За мен това е лекарска небрежност. Някой не си е свършил работата. Не са му направили необходимите изследвания”, допълва младата жена.

От болницата във Видин обаче отричат да са подценили случая на Кремена и допълват, че на здрави новородени не се налага да се правят изследвания. Медиците твърдят, че новороденото момченце е изписано “живо и здраво”.

Заради съмненията, Кремена започва да търси истината и обикаля от кабинет на кабинет, за да разбере какво се е случило с детето ѝ и кой я е изписал без да провери дали всичко е наред.

По случая вече работи и прокуратурата, а майката е сезирала и Медицинския одит.

Още от категорията
Коментари