Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
6 начина стайните растения да цъфтят и да не спират! Друго не ви трябва! 6 начина стайните растения да цъфтят и да не спират! Друго не ви трябва!
Facebook Twitter Google+Искате ли вашите стайни растения да цъфтят често и бурно? Слушайте съветите на опитни цветари. Тези прости указания ще ви помогнат да... 6 начина стайните растения да цъфтят и да не спират! Друго не ви трябва!

Искате ли вашите стайни растения да цъфтят често и бурно?

Слушайте съветите на опитни цветари. Тези прости указания ще ви помогнат да отглеждате истинска цъфтяща градина на перваза на прозореца.

Всички тайни са тук!

 

Тайната на хубавата закрита цветна градина е проста: растенията трябва да бъдат добре подхранени, в противен случай не чакайте  буйна зеленина или добър цъфтеж.

Как правилно да приготвите смес за различните си растения, предвид различните им вкусове?

1. Почти всички растения като захар (и кактусите като цяло са големи любители на сладкото). Можете да поръсите 1 чаена лъжичка гранулирана захар (при диаметър около 10 см) на повърхността на почвата, преди да го полеете, или да напоявате растението със сладка вода (0,5 чаена лъжичка захар на 0,5 чаша вода).

2. Добър ефект за цъфтежа има подхранването с рициново масло (1 чаена лъжичка на 1 литър вода) по време на появата на пъпките.

3. Дървесината пепел е много полезна за растенията (както за храна, така и за профилактика на болести). За да се приготви разтвор на пепел се използва количество от 1 супена лъжица. Една лъжица пепел трябва да се излее в 1 литър гореща вода и да престои за една седмица. Поливането с нея е 1 път за 10 дни.

4. Растенията могат да се подхранват и с корите на цитрусуви плодове-Заливате ги с вода и оставяте да киснат за един ден. Това е всичко! Подхранващата инфузия за напояване е готова!

5. Имунитетът на стайните растения перфектно се подобрява от пръскането с разтвор на аспирин. Една таблетка се разтваря в един литър вода.

6. Разреден сок от алое също отговаря на всички обичайни стайни растения. Трябва да разтворите една чаена лъжичка сок в половин литър вода.

7. Фикусите могат да се напояват веднъж месечно с подсладена вода.

Един литър вода отнема една чаена лъжичка захар. Листата от тези растения могат да бъдат избърсвани с мляко. Това ще даде на растенията блясък и красота.

Още от категорията
Коментари