Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Изправяне на косата без преси само с домашни методи- изпитани и щадящи косата Изправяне на косата без преси само с домашни методи- изпитани и щадящи косата
Facebook Twitter Google+Всяка жена с права коса иска къдрава и обратното. Такова е тежката съдба на женската коса, но това не значи, че нямаме... Изправяне на косата без преси само с домашни методи- изпитани и щадящи косата

Всяка жена с права коса иска къдрава и обратното. Такова е тежката съдба на женската коса, но това не значи, че нямаме решение и за този проблем. И въпреки, че къдриците изглеждат много сладки, по-голямата част от справедливия пол предпочитат правата коса, но за съжаление пресите много горят и съсипват косата

 Как да избегнете това, за да постигнете перфектно права и гладка коса с помощта на импровизирани средства, сега ще ви разкрием тази тайна.

Как да изправите косата у дома

Как да изправите косата у дома

Съвременната козметична индустрия предлага десетки начини за изправяне на косата без преса.

 Най-дълготрайната опция е химическото и кератиновото изправяне. Първото поврежда косата , правейки я уязвима. Вторият не е евтин . С появата на тези рекламирани средства мнозина забравиха за най-простите и естествени методи, които щадят косъма!

Кокосово масло със скорбяла

Една маска от четири съставки изправя косата, прави я лъскави и гладка като коприна. Колкото по-често използвате маската, толкова по-забележим е резултатът! Препоръчва се това да се прави не по-често от два пъти седмично в началото на курса и поне веднъж седмично, след като къдриците изчезнат.

Как да изправите косата у дома

Ще ви трябва:

200 ml кокосово масло
3 ч.л. царевично нишесте
2 супени лъжици зехтин
3 супени лъжици лимонов сок

Разбъркайте всички съставки. За пълно разтваряне на нишестето се препоръчва да се затопли сместа, но без да заври. Нанесете маската върху косата, покрийте главата с фолио и я увийте с кърпа за по-добра абсорбция. Дръжте маската за един до два часа, след това изплакнете със студена вода.

Как да изправите косата у дома

Този метод се счита за най-ефективен, но има и още няколко полезни техники .

бира

Използвайте бира вместо шампоан : навлажнете мократа коса с напитката и с гребен, разпространете по цялата дължина. Задръжте няколко минути и изплакнете с вода. Бирата, благодарение на маята, която съдържа, напълно подхранва скалпа и изправя косата. След няколко процедури, структурата на косата започва да се променя.

изправяне на косата с бира

Желатинова маска

Този метод се нарича ламинация на косата в домашни условия . След желатина, косата оживява, насища се цвета и се изправя. За съжаление, мнозина правят грешката да не добавят балсам или  шампоан към маската (в този случай желатина  много трудно се измива).

Ще ви трябва:

1 супена лъжица желатин
3 супени лъжици гореща вода
0,5 супени лъжици шампоан

Как да изправите косата у дома

За дълга коса трябва да удвоите количеството на съставките . Накиснете желатин във вода в продължение на 40 минути. Когато се разтвари, разбъркайте с шампоан и равномерно го разпределете върху чиста влажна коса. Завийте главата с фолио и кърпа, оставете маската на косата поне за 2 часа, след това изплакнете с топла вода.

Тези народни средства са много по-евтини и по-естествени. Съществуват и други, по-прости начини. Например, редовното използване на репейно масло също насърчава изправянето и ако не я изправи напълно, ще направите къдриците по-малко видими или ще ги превърнете в луксозни вълнички. Освен това е прекрасна грижа за самия косъм!

Как да изправите косата у дома

Качеството на водата оказва голямо влияние върху косата, не го забравяйте.

Споделете тази статия с тези, които отдавна търсят бърз, лесен и безопасен начин да изправите косата си за дълго време.

Още от категорията
Коментари