Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
На 5 септември имен ден празнуват най-сладките имена-12 именици-Да са живи и здрави! На 5 септември имен ден празнуват най-сладките имена-12 именици-Да са живи и здрави!
Facebook Twitter Google+На 5 септември православната църква чества паметта на Св. пророк Захария и праведна Елисавета, които са родители на Св. Йоан Кръстител. Захарий... На 5 септември имен ден празнуват най-сладките имена-12 именици-Да са живи и здрави!

На 5 септември православната църква чества паметта на Св. пророк Захария и праведна Елисавета, които са родители на Св.

Йоан Кръстител.

Захарий е син на свещеникът Варахия, а Елисавета е сестра на Анна, майка на св.

Дева Мария.

Имен ден празнуват Захари и Елисавета, Бетина, Елза, Захарий, Захаринка, Изабела, Светлозар, Зарко,  Светлозара, Ели, Хари.

Захарий бил убит в храма между жертвеника и олтара на Иродовите войници, задето не казал къде е синът му – детето Йоан, за да го погубят по наредбата за избиване на Витлеемските младенци. Света Елисавета, пазена от Бога, заедно със сина си живеела в разтворилата се планина. По Божие повеление за тях там се устроила пещера, избликнал извор с вода, а над пещерата израсла финикова палма, отрупана с обилен плод. Когато майката и синът искали да ядат, дървото се наклонявало, давайки им плодовете си за храна, а след това отново се изправяло.

Четиридесет дни след убийството на Захария Света Елисавета, майката на Предтечата, се преставила в тази пещера, а Свети Йоан бил хранен от ангел до достигането на пълнолетие и пазен в пустинята до деня на явяването си пред израилтяните./За жената

Още от категорията
Коментари