Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Три теста за косопад. Разберете защо косата ви пада Три теста за косопад. Разберете защо косата ви пада
Facebook Twitter Google+Коса – една от най-луксозните принадлежности, щедро дарена от природата на всяка жена. С тях тя се чувства уверена и красива, привличайки погледа... Три теста за косопад. Разберете защо косата ви пада

Коса – една от най-луксозните принадлежности, щедро дарена от природата на всяка жена. С тях тя се чувства уверена и красива, привличайки погледа на хората.

Следователно, става толкова неприятно, когато косата започва да пада. След това трябва спешно да разберете причината и да започнете лечението.

Лечение на косопад

ТЕСТОВЕ, КОИТО ПОМАГАТ ДА СЕ УСТАНОВИ ПРИЧИНАТА ЗА ПОСЛЕДСТВИЯТА

Кръвният тест за тироид-стимулиращия хормон TSH е хормон, който контролира функционирането на щитовидната жлеза. Твърде високото ниво на TSH намалява функциите на щитовидната жлеза, в резултат на което косата пада. Анализът на кръвта на нивото на андрогените Излишъкът от мъжки полови хормони в тялото на жената също води до загуба на коса.

Кръвен анализ за концентрация на желязото

Желязото участва в образуването на хемоглобин, който доставя кислород на органите и тъканите. Недостигът му оказва неблагоприятно влияние върху растежа на косата.

Друга причина за загуба на коса може да бъде стреса. Адреналинът причинява спазъм на кръвоносни съдове, които хранят косъма, което блокира кръвния достъп до нея. Тук съветът е по-малко нерви.

Процентът на косопад при жените е от 50 до 150 косми на ден, в зависимост от фазата на растеж. Ако след една ресане има повече от 15 косъмчета на гребена, има причина за безпокойство. В буквалния смисъл, преброявайте свалената коса и проверявайте нейните косми. Ако те са светли, тогава има естествено обновяване на линията на косата, ако е потъмняла и смачкана – има проблеми.

Причините за загуба на коса при жените могат да бъдат различни. За да научите повече за тях, преди всичко направете трите анализа, споменати по-горе. Ако те са лоши, коригирайте ситуацията отвътре и коригирайте хормоналния баланс или обмяна на микроелементи.

Можете също да се консултирате с трихолог. Трябва обаче да се разбере, че трихилозите не премахват причините, а работят с последствията. Но те също така могат да извършват процедурите, възстановяващи структурата на косата и да предписват курса на витамини, необходими за растежа й.

Често срещана причина за проблемите с косата е дефицитът на витамин Н (биотин). Тя може да се получи както с храна, така и в концентрирана форма в таблетки. Повечето от тях се съдържат в говеждо месо, свинско, а след това в низходящ ред: в яйца, царевица, грах, овесена каша, зеле, треска, крема сирене и морски зърнастец.

Опитвайки се да третира косата без пълно диагностициране на причините за тяхната загуба означава да приемем риска от загуба както на време, така и на пари. В този случай загубата на коса на главата може да се превърне в неразрешим проблем.

Но все още можете да поддържате растежа на косата у дома. Например, използването на козметика на основата на цинк, копринени екстракти, репей, подобряване на храненето и стимулиране на кръвоснабдяването в областта на растежа на косата .

 

Също така е полезно да се пият витаминни и минерални комплекси, включително витамини В, А, Е, РР и селен. И с дерматологични заболявания, които причиняват косопад , използвайте противогъбични нехормонални мазила.

Една полезна статия? Споделете я с приятелите си в социалните мрежи./За жената

Още от категорията
Коментари