Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Новата мода сред известните – тя е модел и бръсне лицето си. И това е напълно нормално Новата мода сред известните – тя е модел и бръсне лицето си. И това е напълно нормално
Facebook Twitter Google+Благодарение на Фотошоп, средствата за масово осведомяване създадоха един доста тесногръд идеал за това какво означава да си жена. Според медиите ние... Новата мода сред известните – тя е модел и бръсне лицето си. И това е напълно нормално

Благодарение на Фотошоп, средствата за масово осведомяване създадоха един доста тесногръд идеал за това какво означава да си жена. Според медиите ние сме кльощави, безкосмести същества, с увеличени устни и обемна коса.

Сега, благодарение на социалните медии и шепа смели жени, започваме да виждаме по-разнообразно представяне – например жени със стрии, леко пухкави и дори малко окосмени.

Наскоро моделът на дрехи размер ХХL Джесика Кели допринесе  да се развенчае митът за липсата на косми по лицето.

“За пръв път имах идеята за това няколко месеца по-рано, докато гледах сцената на медения месец в Шрек 2, където Шрек и Фиона стояха пред огледалото, бръснаха се заедно и имах това видение само че с мен, как аз седях пред огледало в пълен блясък и с въоръжена с крем за бръснене “, разказва Кейли.

“Започна като забавна идея, но след това започнах да осъзнавам, че буквално никой не говори за окосмяването на жената.” Тя осъзнава, че това е до голяма степен невярно.

“Оттогава чух много митове за космите на лицето, като например че ги имам, защото съм дебела и моите” хормони са различни “, както и че но бръсненето ще доведе до тъмни петна на лицето ми. Осъзнах, че има толкова много погрешни схващания, защото никой не говори за това, а аз исках да говоря за това и да го направя по забавен начин!

Много жени споделиха в социалните мрежи колко са благодарни, че Кели се занимава с тази тема.

И няколко дори споделиха собствената си “мръсна тайна”, че предвид космите им и те трябва да се обръснат.

Кели се надява, че насочването към тази тема ще премахне създадените табута.

“Дори и в рекламите, които рекламират бръсначите, трябва да поддържаме това ниво на красота, с идеята че жените са меки, гладки и без косми. Е да, ама не сме! ”

 

Източник: За жената

Още от категорията
Коментари