Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Практични идеи за обзавеждане на баня Практични идеи за обзавеждане на баня
Facebook Twitter Google+Всеки пази във въображението си визията за идеалната баня. Когато обаче се сблъскат желанията с мястото, с което разполагаме, става сложно. В... Практични идеи за обзавеждане на баня

Всеки пази във въображението си визията за идеалната баня. Когато обаче се сблъскат желанията с мястото, с което разполагаме, става сложно. В повечето случаи, помещението отредено за баня, е доста малко. Ако и при вас случаят е същия, можете да използвате някоя от следните добри практики.

Спрете се на светла тоналност. Изберете плочки в светли цветове. Светлите и топли цветове дават простор в помещението, докато тъмните карат мястото да изглежда в пъти по-малко.

В случай, че имате идея да използвате тъмен нюанс, включете го само като акцент.

След като сте избрали правилния цвят, който да направи банята ви по-просторна, трябва добре да обмислите как да направите практично обзавеждането на банята.    Важно в случая е подреждането на мебелите в банята. Добре е да се използва пространството максимално.

Можете да наредите шкафовете в ъгъла или под/над мивката. Така ще се използва ефективно свободното място и същевременно няма да изглежда претрупано.

Не планирайте поставянето на вана в малката баня. Тя ще заеме ценно място и помещението ще изглежда тясно. За малката баня добър вариант е малката душ кабина или само душ. Ако все пак държите да имате вана, то  ориентирайте се към някой по-компактен модел.

Друг задължителен елемент за малката баня е огледалото. Противно на всичко останало, за малката баня се препоръчва използването на голямо огледало. То ще създаде илюзията за простор в помещението. Сред смарт джаждите за дома, е огледало, със сензори, което свети, когато усети, че влизате в банята, можете да слушате музика на него, както и да водите разговори.

Преминаваме към избор на осветлението. Специалистите препоръчват да сложите LED осветление. Висящите светлини ще утежнят визията на малката ви баня.

Не бързайте с покупките. Направете предварителен списък на всичко, което искате да сложите в банята. След това планирайте, къде ще бъде разположено новото обзавеждане за баня и ще видите, как много от нещата ще отпаднат от списъка. Планирайте бюджета си и потърсете най-изгодните предложения в магазина.

Имайте предвид, че обзавеждането на банята е не само най-скъпо от всичко останало в жилището, но и най-трудното.

Още от категорията
Коментари