Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Пиле в буркан-Невероятна вкусно-Когато искат да им го направя, децата просто поставят един буркан на масата и аз си знам! Пиле в буркан-Невероятна вкусно-Когато искат да им го направя, децата просто поставят един буркан на масата и аз си знам!
Facebook Twitter Google+Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Наистина ми хареса тази рецепта по няколко причини. Първо,... Пиле в буркан-Невероятна вкусно-Когато искат да им го направя, децата просто поставят един буркан на масата и аз си знам!

Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal

Наистина ми хареса тази рецепта по няколко причини. Първо, пилето в буркан се приготвя изключително в сока си, което означава, че няма излишни мазнини и между другото няма вода.

Ароматът е неизразим! Е, съставките са прости.

Това пиле не е пържено, а по-скоро задушено, както в тенджера.

Може би ще се превърне в едно от любимите ви ястия!

съставки:

пиле – 1 бр. (изберете около 1,5 – 2 кг)

черен пипер

сладък пипер

дафинови листа

сол

лук – 1 голяма глава

картофи, чушки – можете да добавите и да разнообразите голямо разнообразие от зеленчуци

И, разбира се, ще ни трябва три-литров буркан 1 бр. И капачка

Метод за приготвяне:

Нарежете зеленчуците, пилето на части и просто започнете да го слагате в чистия буркан.

Трябва да подредите всичко на слоеве. Това е, първо пилешко – сол, добавете подправки, след това наредете зеленчуков слой и отново месо. Е, и така нататък.

Без мазнини, не се добавя вода в буркана. Просто го поставете, както е описано по-горе!

Сега извадете капака и покрийте буркана. Между другото, може да бъде заменен с фолио.

Още нещо важно!

Пилето трябва да се постави в студена фурна върху тава за печене или на скара.

Сега нагласяваме фурната на 180-200 градуса и отиваме да си починем за час и половина. Пилето само ще се сготви, оставяйки на всички у дома просто невероятен аромат!

Не забравяйте, че ако пилето ви е много голямо, тогава трябва да вземете по-малко зеленчуци, в противен случай всичко няма да може да се побере. Ако е малко, добавете още малко зеленчуци.

Що се отнася до вариациите по темата за зеленчуците: това може да бъде зеле, картофи, зеле с картофи и моркови. Можете да добавите няколко парчета портокал или лимон, както и сушени сини сливи. Като цяло пространството за въображение е огромно! Можете да добавите няколко луковици чесън – кой обича.

Е, вкусни фантазии!)) Бон апетит!

 

Източник: За жената

Още от категорията
Коментари