Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Пречистване на дома със сол и предпазване от уроки и лоши очи Пречистване на дома със сол и предпазване от уроки и лоши очи
Facebook Twitter Google+Когато видях за първи път тези чинийки , ми беше странно, защо ги слагат, но вече и аз го правя Понякога отивате... Пречистване на дома със сол и предпазване от уроки и лоши очи

Когато видях за първи път тези чинийки , ми беше странно, защо ги слагат, но вече и аз го правя

Понякога отивате на гости, като домакините са приятелски настроени, а апартаментът е елегантен, но вие се чувствате неудобно, болезнено, тревожно, искате бързо да си тръгнете. Отивате  в скромно, просто, незабележимо жилище, което не блести с перфектна чистота, но се чувствате уютно, топло и удобно.

Защо се случва това?

Където има хора, в пространството се натрупва енергия. Ако някой е болен в къщата, има скандали, кавги, силни емоции и упорити чувства, тогава всичко това ще се установи в пространството на жилището, като прах.

Такава къща изисква почистване на всички енергийни отпадъци и предотвратяване на появата им в бъдеще. От древни времена се смята, че най-доброто вещество, което може да предпази и почисти къщата, е обикновената сол.

Обсебен от зли очи дом

Завистливите гости и злодеите внасят енергия в къщата. От това в душата се засилва безпокойство, сънят се прекъсва, има болести и конфликти, всичко пада от ръцете ви. Хората казват, че къщата е била омагьосана. Но солта може да абсорбира отрицателните вибрации и да почиства пространството на дома.

В съвременната Япония солта е незаменим атрибут на всички очистващи ритуали. Тя се слага на олтара по време на погребение, за боговете в храмовете, за да се предпази от зли духове.

Ако отидете в обикновена японска къща, със сигурност ще видите на входните врати и в стаите чинийки със сол – “morishio”. За да се гарантира, че всичко е хубаво в къщата, никой не е бил болен, солта трябва внимателно да бъде поставена на места, където могат да проникнат различни зли сили.

Първото такова място японците смятат за входа на къщата. На вратата се поставя купичка със сол, така че гостите да не носят нещастие с тях и атмосферата на къщата не е отровена от отрицателна енергия отвън.

Вътре в къщата солта се поставя в традиционните чинии във всички ъгли на стаите, винаги един по една в тоалетната, банята и кухнята.

Японците са естествени естети във всеки детайл и те проектират амулета за къщата сол под формата на конуси. В този случай солта е леко навлажнена с вода. Можете да направите същото с помощта на лист хартия с форма на конус или специална форма.

Особено ефективна е пирамида с три или повече страни.

Много често в ресторанти, магазини, чайни и хотели можете да намерите чинии с солни пирамиди на входа. Тази традиция е повече от 1500 години.

Струва си да размишляваме, защото нищо не се случва без основания и наблюдения.

Според ритуала “morishio”, в стаята, която ще почиствате, трябва да определите източния ъгъл и да застанете в него, като държите чиния с сол в ръцете си. Кажете над нея всяка молитва, която е близо до душата ви. След това сложете сол във всички ъгли на стаята, движейки се по посока на часовниковата стрелка. Не е нужно да използвате чинийка, можете просто да я излеете на шепа. Завършвате церемонията, като застанете в центъра на стаята и на ум кажете специални думи.

Думи за почистване на къщата

Майко Земя, лежаща под нас,

Чуй ме и отговори на моя призив.

Влез в тази къща, на това свещено място, излекувай всички, които живеят в нея.

Тази сол трябва да се сменя веднъж или два пъти месечно, и не  трябва просто да я хвърляте, но също така и да я ползвате за измиване на чинии с течаща вода, като призовавате за по-висока мощност, за да отмие мръсотията и очисти от греха.

Да вярвате в чудотворната сила на солта или не е ваше право, но да послушате този съвет си заслужава. Къщата ви трябва да е чиста, подредена и удобна, така че да ви бъде място за почивка и възстановяване.

Японците са пред цялата планета по отношение на качеството на живот, не само защото уважават и зачитат традициите на своите предци. Но и благодарение на внимателното отношение към всички живи и неживи предмети, култа към здравеопазването , спазването на принципите на живота в хармония с природата.

И как да почиствате ли къщата от отрицателната енергия? Може би във вашето семейство вашите собствени ритуали се предават от поколение на поколение? Кажете ни какви тайни на домашната магия използвате и не забравяйте да споделите статията с приятелите си!

 

Източник: За жената

Още от категорията
Коментари