Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
5 рецепти, които ще ви помогнат да се справите с опасна болест по доматите 5 рецепти, които ще ви помогнат да се справите с опасна болест по доматите
Facebook Twitter Google+Сега е моментът да публикуваме ефективните рецепти срещу мана по доматите (Фитофтора). Когато доматите вече зреят ., а времето е твърде променливо... 5 рецепти, които ще ви помогнат да се справите с опасна болест по доматите

Сега е моментът да публикуваме ефективните рецепти срещу мана по доматите (Фитофтора). Когато доматите вече зреят ., а времето е твърде променливо и често се редуват дъжд и слънце, може лесно да прихванат мана, с която е трудно да справим, на не е невъзможно с пет ефективни рецепти.

Рецепта № 1

5 литра вода; 1 супена лъжица сода; 3 супени лъжици растително масло; 1 чаена лъжичка течен сапун.

Смесете всички съставки, разклатете енергично и веднага напръскайте растения с пулверизатор или специална пръскачка.

 

Рецепта № 2 Хвойнова отвара – игли (смърч, бор) – 1 литър кутия (например от прясно мляко); вода – 0,5 литра; домашен сапун – 30 грама. Оставете боровите иглички да се варят в продължение на 5 минути.

Охладете и прецедете през марля. Получената отвара разредете с вода в съотношение 1:5 и добавете сапун. Незабавно напръскайте и добавете сапун. Незабавно напръскайте.

 

Рецепта №3 Настойка от оборски тор Пресен оборски тор – 1 литър; вода – 10 литра. Смесете оборския тор с вода и веднага използвайте да напръскате растенията. Най-добре е да използвате метла.

 

Рецепта № 4: Настойка от коприва Коприва – 1 кг; вода – 3 литра; домашен сапун – 30 г. Почистете коприва и залейте с водата. Оставете да престои едно денонощие и прецедете. Добавете сапуна и пръскайте.

 

Рецепта № 5 Чеснова настойка Чесън (скилидки или листа) – 200 г; вода – 200 г; йод – 20 г; домашен сапун – 30 г. Чесънът се смачква, залива се с водата и се оставя на престои 2-3 дни. Прецежда се и се разрежда в 10 литра вода. Добавете йода и сапуна и пръскайте.

 

Източник: За жената

Още от категорията
Коментари