Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Диета с канела за отслабване в корема Диета с канела за отслабване в корема
Facebook Twitter Google+ Любима тема на много диетолози е как използват канелата за отслабване . Канелата е подправка, използвана от древни времена за лечебни цели, както... Диета с канела за отслабване в корема

Любима тема на много диетолози е как използват канелата за отслабване . Канелата е подправка, използвана от древни времена за лечебни цели, както и за подправянето на ястия.

Изследванията показват какъв точно е механизмът, по който тази невероятна подправка работи в човешкото тяло. С проучванията към днешна дата можем да кажем, че канелата помага за свалянето на килограми.

Предимствата на Диетата с канела за отслабване
Като мощен антиоксидант, канелата помага в борбата с възпаленията и стреса. Приносът й към процеса на отслабване е, когато при стрес се увеличава нивото на кортизола, той от своя страна повишава нивата на кръвната захар , енергийните нива, функцията на имунната система и възпаленията. Твърде високото ниво на кортизола оказва влияние на увеличаването на теглото, главно в областта на корема. Ако канелата намалява стреса, то по-малко кортизолще се произвежда от тялото, така че Диетата с канела може да се окаже ефективна. 

Изследванията и отслабването
Едно изследване, направено при диабетици с наднормено тегло установява, че когато на участниците в него се дава екстракт от канела, инфекциите при тях намаляват, както и стресът, вследствие на което започнали да отслабват. Канелата помага да се контролират нивата на кръвната захар и помага на инсулина да действа по-ефективно в тялото. Тези резултати налагат заключението, че канелата помага и при диабетно болни. 

Какво количество канела е добре да се приема?
Дозите канела е необходимо да се контролират много внимателно и да се определят от специалист, тъй като може да предизвикат проблеми при определени хора. Бременните например, трябва да избягват употребата на един вид канела касия, защото тя съдържа потенциално токсично вещество, което се нарича кумарин и уврежда бъбреците и черния дроб . Канелата може да предизвика разреждане на кръвта, което да предизвика здравословни проблеми. Винаги се консултирайте с лекаря си, ако искате да използвате канелата с медицинско предназначение, включително и диета. 

Препоръчително количество канела за извличане на най-голяма полза
Повечето препоръки за дневните количества канела при контрол на диабета, като например кръвната захар, холестерола, или нивата на триглицеридите, са свързани с количество от само ½ чаена лъжичка дневно. Използването на канелата за отслабване води до увеличаване на температурата на тялото, което засилва метаболизма. Използването на цейлонска канела дава най-добри резултати.

Използването на канелата за отслабване
Съществуват много начини за използването на канелата за отслабване. Поръсвайте десертите си с канела,пълнозърнените каши, сосовете от ябълки, палачинките, смесвайте я със сметана , или други млечни продукти. Използвайте пръчица канела, за да разбъркате чая си, може да я прибавяте към кафето, какаото, или капучиното. Някои дори казват, че канелата им дава енергия и добро настроение.

Чаят с канела за отслабване
За подправка, която се добива от вътрешната част на кората на вечно зелено дърво от тропиците, канелата притежава твърде много качества полезни за здравето и помагащи за отслабване. В една рецепта за отслабване се използва горещ чай с мед и канела . Комбинацията на тези две съставки е уникална по своето естество, включително като се има предвид, че и  медът и канелата са антиоксиданти. Сложете около половин чаена лъжица
канела в 200 мл вода и я оставете да заври. След това пресипете канелата в чаша и я оставете да се охлади и добавете една чаена лъжичка мед и се насладете на диетичния си чай.  

Източник: За жената

Още от категорията
Коментари