Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Те консумирали по 2 пъти седмично пържени картофи. Това, което се случило с тях е страховито! Те консумирали по 2 пъти седмично пържени картофи. Това, което се случило с тях е страховито!
Facebook Twitter Google+Всички много ги обичаме- факт, но дали са полезни за здравето ни? След това изследване ще се замислите преди да сложите на... Те консумирали по 2 пъти седмично пържени картофи. Това, което се случило с тях е страховито!

Всички много ги обичаме- факт, но дали са полезни за здравето ни? След това изследване ще се замислите преди да сложите на масата си за вечеря огромна чиния с пърженото изкушение

Пържените картофи вредят на здравето ни. Това заключиха двама американски учени, направили експеримент върху продукта.

Проучването включва 4400 души между 45 и 79 г. , които консумирали най-малко 2 пъти седмично пържени картофки в продължение на 8 години.

До края на срока загиналите са 236 души, съобщава Факти.бг.

Допреди експеримента двамата учени смятали, че яденето на пържени картофи като цяло не увеличава рисковете за здравето на дадено лице и всичко е строго индивидуално, пишат от freshplaza.com, цитирани от “Агрозона”. Но когато започнали да изследват по-внимателно видовете картофи, които хората ядат, те открили, че честото ядене на пържени картофи е увеличило риска от смърт.

За разлика от тях варените и печени картофи не донасят никакви негативи за тялото ни, споделиха от www.marica.bg

Картофите са сравнително здравословна храна, тъй като съдържат фибри, витамини и микроелементи, те биха могли да компенсира отрицателното въздействие на високия гликемичен индекс. Пържените картофи обаче обикновено съдържат много мазнини и добавена сол, особено полуфабрикатите./За жената

Още от категорията
Коментари