Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Известен майстор-готвач разкрива най-ефективния начин за почистване! Съдовете стават като нови за нула време! Известен майстор-готвач разкрива най-ефективния начин за почистване! Съдовете стават като нови за нула време!
Facebook Twitter Google+С течение на времето тавите, формите за кекс и всякакви съдове за печене се замърсяват непоправимо и започват да изглеждат като предназначени... Известен майстор-готвач разкрива най-ефективния начин за почистване! Съдовете стават като нови за нула време!

С течение на времето тавите, формите за кекс и всякакви съдове за печене се замърсяват непоправимо и започват да изглеждат като предназначени за коша за боклук. Вместо да ги хвърляте обаче, научете се как да ги почистите лесно и ефективно.
Те ще изглеждат съвсем като нови за нула време!

Замърсени керамични, стъклени (Пирекс) съдове

Ще ви трябват :

Течен сапун

Сода за хляб

Вода

Алуминиево фолио

Стара четка за зъби

Тези повърхности могат да бъдат един от най-трудните за почистване. Петната често са “изпечени”, което ги прави много трудни за премахване.

За щастие с този съвет ще премахнете мръсотията и ще ви е много по-лесно да ги почистите.

Потопете четката за зъби в течен сапун, а после в сода за хляб. Използвайте кръгови движения, използвайте тази паста за покриване на всички петна върху съдовете. За големи тигани или тави можете да използвате пастата върху кърпа. Нека пастата да престои върху съда в продължение на 20-30 минути. След това, намачкайте алуминиево фолио и го използвайте за да премахнете пастата и петната.

Замърсени съдове от неръждаема стомана

Ще ви трябват:

Кислородна вода

Сода за хляб

Груба гъба

Метод, който не изисква вашите усилия за постигане на блестящ резултат. Просто изсипете в тавата сода за хляб, добавете кислородната вода и след това още малко сода за хляб. Нека седи в продължение на 1-2 часа, след това с помощта на груба гъба премахнете петната, които ще излизат с лекота. Нагарът буквално се разкисва.

Замърсени алуминиеви тави

Ще ви трябват:

Вода

Дестилирана бял оцет

Твърда гъба

Алуминиевите съдове могат да бъдат подмладени и възстановени с правилната техника. За да започнете, напълнете отделен съд за готвене с равни части вода и бял оцет. След това сложете на котлона тази смес да заври. След като кипне, отстранете съда от котлона и оставете да се охлади до стайна температура. След това, натопете гъбата в охладената смес и натъркайте съда, който искате да почистите. Петната ще започнат да падат лесно. Когато изчезнат, изплакнете съда с топла вода и сапун. Насладете се на “новите” си алуминиеви съдове за готвене!

 

Източник: За жената

Още от категорията
Коментари