Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Пет тайни плажа в Гърция, за които знаят само местните (ВИДЕО) Пет тайни плажа в Гърция, за които знаят само местните (ВИДЕО)
Facebook Twitter Google+Средиземноморието е топ дестинация и привлича много туристи. Но все още съществуват райски кътчета с впечатляващи крайбрежни ивици, за които знаят само... Пет тайни плажа в Гърция, за които знаят само местните (ВИДЕО)

Средиземноморието е топ дестинация и привлича много туристи. Но все още съществуват райски кътчета с впечатляващи крайбрежни ивици, за които знаят само местните жители, пише Дарик.

Ето 5 тайни плажа в Гърция:

Каравостаси, северозападния бряг

500 метра дълъг и в непосредствена близост до Сивота и Парга, скритият плаж е само на няколко километра след отбивка от крайбрежната магистрала. В южния край на плажа може да се види съвсем малка част от остров Корфу на хоризонта.

Ако обичате изолираните, но добре поддържани плажове, търсенето на Каравостаси си заслужава.

Гарденос, Корфу

Гарденос е последният голям плаж по югозападното крайбрежие на Корфу. Плажът е широк и дълъг около 2 километра, а хората, които обичат спокойствието, могат да си починат там, защото на Гарденос няма нито атракции, нито плажни барове. Скритият плаж предлага чадъри и шезлонги, но цената им е много по-ниска от обичайната за Гърция.

Петани, Кефалония

Най-големият от Йонийските острови предлага два от най-известните плажове – Миртос и Анисамос. Въпреки това съществува очарователен малък плаж с пясък и камъчета в северозападното крайбрежие на не толкова посещавания полуостров Палики. До Петани се достига по ветровит и стръмен път, но рискът да се пребиете си заслужава, заради слънчевото усамотение, малкото закътано кафене и правото да се фукате, че сте открили това безценно съкровище.

Лигарис, Скиатос
Остров Скиатос има повече от 50 плажа по крайбрежието си. Северните плажове са много по-рядко посещавани от южните заради трудната си достъпност. Ако притежавате 4х4 автомобил обаче, можете да достигнете до малко 200 метрово плажче, покрито с камъчета, където ви препоръчваме да посетите чудесната плажна таверна. Ако искате дори още повече потайност и изолираност, наблизо до заведението е достъпно малко заливче на име Кехрия.

Куфонисия, Циклади

Плажът е скрит между големите цикладски острови Наксос и Аморгос. Куфонисия е съставен от две дребни островчета – Горна и Долна Куфонисия, които са разделени с 200 метров морски канал. Този див гръцки плаж е перфектен за хората, които търсят уединение на слънчево и леко каменисто място.

 

Източник: Блиц

Още от категорията
Коментари