Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Тази жена разкрива защо все още кърми синът си, който е на 7 годинки Тази жена разкрива защо все още кърми синът си, който е на 7 годинки
Facebook Twitter Google+Едва ли има друг въпрос, който така силно да вълнува всяка майка по света като този защо трябва да кърми детето си... Тази жена разкрива защо все още кърми синът си, който е на 7 годинки

Едва ли има друг въпрос, който така силно да вълнува всяка майка по света като този защо трябва да кърми детето си и до каква възраст е най-удачно да го прави. Но майката на пет деца – Лиза Бриджър, която от първото си раждане досега нито за миг не се е поколебала дали да кърми децата си, има много специална причина не само да го прави, но и да поддържа тази практика, въпреки че синът й Чейс е на цели 7 години!

„Още докато беше на шест месеца, забелязах, че Чейс се държи по-различно от останалите ми деца.

Не искаше да стои в детската количка, не харесваше да го гушкам, но пък се чувстваше щастлив, докато го кърмя”, споделя Лиза пред „Дейли мейл“. “Всеки път, когато го взимах в обятията си, той извиваше главичката си към гърдата ми, за да го накърмя.

Ако откажех, изпадаше в истерия”, продължава разказа си тя.

Чейс и неговият по-малък брат Феникс (4 г.) са били диагностицирани с аутизъм. Всъщност това е и основната причина Лиза да продължава да ги кърми. „Това ги успокоява изключително бързо. След като ги накърмя, и Чейс, и Феникс стават по-общителни, усмихнати и приветливи към околния свят. Забелязват всичко, което се случва край тях. Стават по-контактни, отворени към света и спокойни“, разказва Лиза. Кърменето влива голяма доза сигурност у синовете й. Като по-малки ги е кърмела на два часа, а в момента и двамата пият от майчиното мляко само вечер преди сън. По думите й са достатъчни само няколко глътки и… Чейс и Феник се оказват неусетно потънали в сладък сън.  Рядко се случва Чейс да поиска от майка си да го кърми, независимо дали е у дома или на публично място, но ако го направи, тя не му отказва. “За мен неговото желание е закон!”, подчертава Лиза.

Майката признава още, че по време на почивка в Обединеното кралство преди известно време, няколко представители на обществения ред й забранили категорично да кърми Чейс, докато се е опитвала да го нахрани на открито. По повод неговата възраст пък един от тях дори я обвинил в “злоупотреба с деца”.

„Чувствам се щастлива в родината си. Америка е свободна страна и тук хората не идват при нас, за да се възмущават, а да ни се радват“, добавя майката. Лиза е администратор на онлайн група за подкрепа на продължителното кърмене Occupy Breastfeeding и понякога в нея качва снимки на синовете си, включително и кадри, показващи как ги кърми. Реакциите са различни – от „О, санна“ до „Разпни я“.

“Осъзнавам, че е време да прекратя кърменето на 7-годишния си син. Но това ще стане постепенно. Разполагаме с други стратегии за справяне с неговия аутизъм. Понякога е достатъчно да го гушна, да му попея или да му пусна красива нежна мелодия”, казва Лиза. Заради децата семейството дори вече се е заобиколило от приятната компания на няколко очарователни животинки – куче и две котки. Те влияят изключително благотворно върху емоционалното състояние както на Чейс, така и на всички останали малчугани. Въпреки всичко Чейс все пак от време на време продължава да идва при майка си с желанието да се сгуши в майчината гръд. „Той е дете. Как бих могла да му откажа“, завършва разказа си Лиза./За жената

Още от категорията
Коментари