Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Листни въшки бяха нападнали любимото ми цвете, мислих да го изхвърля, но съседката ми даде тази смес и само една капка го спаси Листни въшки бяха нападнали любимото ми цвете, мислих да го изхвърля, но съседката ми даде тази смес и само една капка го спаси
Facebook Twitter Google+Смесете тези 2 прости съставки и ще получите уникално полезно средство за борба с вредителите. Всичко нужно го има в кухнята. Смесете... Листни въшки бяха нападнали любимото ми цвете, мислих да го изхвърля, но съседката ми даде тази смес и само една капка го спаси

Смесете тези 2 прости съставки и ще получите уникално полезно средство за борба с вредителите. Всичко нужно го има в кухнята.

Смесете в правилните пропорции и третирайте растенията още днес.

Листните въшки , може би, са най-отвратителните и упорити вредители, които биха могли да се заселят във вашата градина.

Изглежда, че често ще ви се налага да се справяте с тях. Една седмица преди да се усетите, и листните въшки, като че ли никога няма да изчезнат. Те се настаняват трайно по листата на розите и храстите и развалят външния вид на растенията.

 

Само една капка от това средство спаси моите рози от вредители. Опитайте и вие!

Ние обаче открихме начин да се справите с тях. Ще ви трябват: спрей или бутилка от 2 литра, спринцовка, 100 мл прясно мляко и бутилка йод.

 

В бутилката налейте 1 литър вода. Напълнете спринцовката с йод, изсипете количеството в 100 мл прясно мляко и разбъркайте. Млякото ще придобие красив жълт цвят. Йодираното мляко се изсипва в спрей бутилката, в която вече имате 1 литър вода. Разклатете и напръскайте розите и растенията, засегнати от листните въшки.

Този инструмент не само бори листните въшки, но също така е превенция срещу гъбични заболявания (мана, брашнеста роса). Тази рецепта е проверена. Същото средство може да използвате и за пръскане на домати. Те ще бъдат пощадени от напастите.

 

Източник: За жената

Още от категорията
Коментари