Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Тинктура от зелени орех предпазва от следните болести-Използвайте ценната рецепта за укрепване на вашето здраве Тинктура от зелени орех предпазва от следните болести-Използвайте ценната рецепта за укрепване на вашето здраве
Facebook Twitter Google+Независимо от широкото разпространение и изглежда, че за повечето хора обикновеният орех запазва много магически тайни сами по себе си. Дървото на... Тинктура от зелени орех предпазва от следните болести-Използвайте ценната рецепта за укрепване на вашето здраве

Независимо от широкото разпространение и изглежда, че за повечето хора обикновеният орех запазва много магически тайни сами по себе си. Дървото на живота, кралското дърво, червен орех – това далеч не е  пълен списък от имена, които хората са му дали благодарение на ценните му качества.

Авицена също пише за благотворния ефект на ореха върху човешкото тяло, по-специално, когато е изтощен от продължителен глад или с белодробно заболяване.

 

Зелените орехи: Състав и употреба

Най-голяма полза носят  така наречените млечни орехи – когато плодната кора е млада и зелена, а вътрешните прегради са меки и леки.


На тази възраст ядките натрупват рекордно количество витамин С (около 2500-3000 mg, за сравнение в цитрусовите растения, съдържанието му е 70-80 mg).

По време на по-нататъшното съзряване количеството на този мощен антиоксидант и “пазител на младостта” бързо намалява (приблизително 50 пъти).

Друго уникално вещество, суровината,  която е в тинктурата от зелен орех, е юглон. Той е естествен антибиотик, който упражнява мощни бактерицидни, антипаразитни и противогъбични ефекти. Не е случайно, че под дървото  орех винаги можете да се скриете от неприятни насекоми.

Както всеки знае, че е важно да се поддържа оптимално телесно тегло, ядките имат висока калорична стойност, поради високото съдържание на мазнини (повече от 70%). Тези мазнини обаче са полиненаситени и са незаменими за човешкото тяло.

Те активно участват във всички метаболитни процеси, оказват пряко влияние върху състоянието на вътрешните органи и имунитета като цяло. Ето защо, не се притеснявайте за фигурата, защото използването на тинктура от зелен орех ще бъде от полза само за нея.

Тези, на които поради липса на естествен йод се препоръчва прием на морски дарове, могат да ги заменят заради очевидните ползи от зеления орех ликьор.

Този продукт може да бъде алтернативен източник на йод, който постепенно  регулира състояниета на щитовидната жлеза и намалява риска от заболявания, свързани с недостиг на йод.

Изброените вещества далеч не са единствените ценни съставки на естествено лекарство. Сред тях следва да се спомене дори витамини А, Е, К, РР и група Б. Той също така съдържа уникален склад на минерали (K, Ca, Mg, Fe, Zn), които в човешкото тяло започват “безкористен труд” в името на здравето.

 

Показания за приемане на тинктура

Имайки предвид горепосоченото, е възможно да се направят изводи, на кои хора е необходимо да се тества предварително лечебната тинктура от зелен орех:

– хора с нарушена функция на щитовидната жлеза (гуша, хипо- и хипертиреоидизъм, изтощение и затлъстяване като последица от проблеми с метаболизма);

– жени с гинекологични заболявания (ендометриоза, безплодие, фибромиом, спонтанни аборти);

– хора с нарушена кръв и лимфна система (левкопения, левкоцитоза, анемия на желязо-дефицита);

– хора с установена паразитоза, както и да се предотврати това;

– които желаят бързо да излекуват рани, да почистват кожата на обриви и микози;

– склонни към чести стрес, нервност и раздразнение;

– хора, които водят здравословен начин на живот, за да предотвратят недостиг на биоактивен йод.

 

Как да си направите тинктура от зелени орехи

За да бъде най-ефективна, суровината за нея трябва да се събира навреме, без да липсва моментът “мляко” от зелените орехи. Времето за събиране се различава от няколко дни до седмици.

Поради това би било по-подходящо да се оцени готовността по външни критерии – мека черупка, която лесно може да бъде пробита от остър предмет и меко ядро ​​в разрез.

 

Най-простата тинктура от зелен орех и водка се приготвя в продължение на 2 седмици.  Необходимо е да се съберат 30-40 зелени плода. За минимални загуби на хранителни вещества е важно избраните ядки да бъдат смачкани веднага след като са събрани. Също така си струва да пазите ръцете си по време на работа, в противен случай те ще придобият трайно кафяв цвят.

 

Получената маса се поставя в тъмна бутилка, след което се изсипва 1 литър водка и се поставя на тъмно място за инфузия в продължение на 14 дни. След това, от ароматната тинктура с тъмно наситен цвят може да се взима по  1 супена лъжица 3 пъти дневно след хранене.

Според многобройни прегледи този лек идеално помага при хипертония, сърдечна болка, проблеми със стомашно-чревния тракт.

 

Съществува и разнородност от тази рецепта – тинктура от ядки с алкохол, която се приготвя подобно на рецептата с водка. 30-40 нарязани ядки се заливат с алкохол 70%, след което се настояват за 2 дни. Получената напитка се филтрира и разрежда с вода в съотношение 1: 1.

 

Можете да добавите 25 грама мед – народните лечители твърдят, че медът и зелените ядки имат взаимно подобрение на полезните свойства. Използвайте алкохолна тинктура за 1 ч.л. 3 пъти на ден преди хранене. Продължителността на лечението с всички видове тинктури – не повече от месец. Ако е необходимо, продължете курса, препоръчва се да се консултирате с лекар.

 

Зелени орехи със захар

За тези, които поради каквито и да било причини не могат да използват тинктура с водка или алкохол, има доказана рецепта за това лекарствено средство със захар. Това лекарство има всички горепосочени полезни свойства и начинът, по който е приготвено, също е много прост.

 

Ще ви трябва един килограм от същите зелени ядки и един килограм захар. Ядките се нарязват и се поставят в бутилка от 3 литра, покрита със захар, покрит с капачка и поставен на тъмно място за един месец. Бутилката трябва да се разклаща периодично.

В резултат на това ядката ще изпразни сока и ще се смеси със захар – ще получите сироп от тъмен цвят, затова трябва да се използва на празен стомах 3 пъти на ден в чаена лъжичка.

 

Какви са ограниченията за употребата на тинктурата?

 

Противопоказанията са за хора с алергични реакции към всякакъв вид ядки, както и като тенденция да се образуват кръвни съсиреци.

Също така, не започвайте да приемате ореховия ликьор, ако имате остра стомашна язва, екзема или псориазис по време на раждане и кърмене. Разбира се, с оглед на съдържанието на алкохол, не можете да давате такива лекарства на деца. И във всеки случай трябва да се придържате към указаните дозировки и общия период на допускане.

Не забравяйте, че природата винаги има много възможности, които могат да ни отведат до здравето, но трябва да ги използваме с пълна отговорност и здрав разум.

Източник: За жената

Още от категорията
Коментари