Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Китайският дълголетник живял два века и половина разкрива своята тайна! Китайският дълголетник живял два века и половина разкрива своята тайна!
Facebook Twitter Google+Ли Чинюн е китайски дълголетник живял близо два века и половина. Роден през 1677 в провинция Съчуан, повечето време от живота си... Китайският дълголетник живял два века и половина разкрива своята тайна!

Ли Чинюн е китайски дълголетник живял близо два века и половина. Роден през 1677 в провинция Съчуан, повечето време от живота си той прекарва в планините, в събиране на билки и изучаване на народната медицина. Умира  през 1933 г. на възраст от 256 години.

 

През 1930 г. професор Ху Чунсиен от Съчуанския университет открива сред архивите на цинската династия акта за раждане на Ли Чинюн от 1677 г. Имал е 200 деца и 24 жени, като последната я оставил вдовица.

Когато навършил 200 години станал университетски преподавател. По това време го посещават множество западни учени.

Запитан за тайната на дълголетието, той отговорил: “Трябва да имаш спокойно сърце, да седиш като костенурка, да ходиш весело като гълъб и да спиш като куче!”

Известно е само, че през целия си живот е  практикувал специални дихателни упражнения Чигун, тренирал е редовно и   в продължение на много години  е пиел отвара от плодчета от мерджан (лиций) –  след това учените установили, че в тях се съдържа непознат досега тип витамин, който те нарекли витамин Х./ bg.checkonline4you.com/

Още от категорията
Коментари