Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Ето как да си отглеждате сами вкъщи джинджифил- не е нужно вече да давате толкова много пари за него Ето как да си отглеждате сами вкъщи джинджифил- не е нужно вече да давате толкова много пари за него
Facebook Twitter Google+Джинджифилът е много подходящ за отглеждане в дома, тъй като изисква много малко количество слънчева светлина и това позволява някои негови части... Ето как да си отглеждате сами вкъщи джинджифил- не е нужно вече да давате толкова много пари за него

Джинджифилът е много подходящ за отглеждане в дома, тъй като изисква много малко количество слънчева светлина и това позволява някои негови части да бъдат оставени да растат в почвата, докато другите се използват.

Това, което прави още по-привлекателен е неговият вкус и здравословен състав. Джинджифилът е често използван в готвенето, както и за чайове и други билкови коктейли.

Той узрява в течение на период от 10 месеца.

 Препоръчва се да се съхранява на закрито през студените месеци, защото не понася студено време.

Как да засадите джинджифил?

Градинарските центрове или билковите аптеки са най-добрите места, където можете да си купите семена за джинджифил. Не се препоръчва да се засадят джинджифил закупен от супермаркетите, защото са третирани с инхибитор за покълване и резултатите ще бъдат далеч от желаните. В случай, че закупите от там, се препоръчва да се остави във вода през нощта, за да се премахнат всички пестициди, ако има такива.

Ефективни съвети за отглеждане на джинджифил на закрито

Гледайте да изберете мек, еластична корен за засаждане и по възможност с няколко зародиши, колкото по- зелени толкова по-добре. Засадете специално в широка, плитка саксия, защото джинджифилът расте хоризонтално.

Стъпка по стъпка ръководство за отглеждане на джинджифил вкъщи

1. Накиснете  джинджифила в хладка вода и се оставя през нощта, за да се отървете от всички токсини.

2. Използвайте богата почва, за да заредите саксията.

3. Поставете корен в почвата с пъпка, насочена нагоре; покрийте с около 5 см почва и добре полейте.

4. Дръжте саксията с джинджифил на топло място под сянката.

5. Използвайте спрей бутилка или често поливайте почвата, за да се запази влагата.

6. Първите ‘кълнове трябва да поникнат от земята за няколко седмици. Продължете с непрекъснато напояване.

Събиране на плодовете на джинджифил

Първите парчета джинджифил могат да бъдат събрани в продължение на 3-4 месеца. Тъй като пъпките ще бъдат узрели за това време, можете да премахнете нежеланите зародиши на ръба на саксията или може да насадите няколко коренища отделно за повече плодове. Ако полагате добри грижи за растението, то постоянно ще произвежда корени, които можете да берете, както е описано по-горе.

Източник: За жената

Още от категорията
Коментари