Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Най-добрите места за пътуване през юни (СНИМКИ) Най-добрите места за пътуване през юни (СНИМКИ)
Facebook Twitter Google+Мечтаете за пътешествие, но не знаете къде да отидете? Ето няколко предложения за дестинации, с които няма да сбъркате през юни. Корсика... Най-добрите места за пътуване през юни (СНИМКИ)

Мечтаете за пътешествие, но не знаете къде да отидете? Ето няколко предложения за дестинации, с които няма да сбъркате през юни.

Корсика

Идиличният Средиземноморски остров е топъл и слънчев през целия месец, със средни температури около 22 градуса, което означава, че можете да се разхождате, да лежите на плажа или да изследвате местните лозя. Ако това звучи прекалено хубаво, за да е истина, просто си поемете дълбоко въздух, опияняващият аромат, който се простира в района, е емблематичен за Корсика и идва от ароматен храст, който покрива половината от острова.

Сараево, Босна и Херцеговина

За почитателите на историята няма друго място като Сараево на Балканския полуостров.

“Градът е красива комбинация от османска, югославска и австро-унгарска архитектура”, казва Шели Клайн, президент на TCS World Travel. Тя препоръчва посещение в Музея на тунелите в Сараево и един ден в Мостар, исторически град, известен със Стари мост, иконичен мост в османски стил. Отвъд забележителния пейзаж на региона, едно от най-хубавите неща е времето с климат, близък до средиземноморския.

Женева

Женева се оживява през лятото, благодарение на своите съкровища – Женевското езеро, река Рона и близките Алпи. Тук ще се радвате на открити концерти в парка, на яхтинг в езерото и на природната красота на града.

Крайбрежието Амалфи

През юни слънчевите дни са съчетани с аромата на портокалови цветове и жасмин по цялото крайбрежие на Амалфи, а Тиренското море е достатъчно топло за къпане. Юли обикновено се смята за пиковия сезон в региона, така че през юни ще намерите по-ниски хотелски цени и по-малко тълпи.

Котсуълд

Английската провинция е в пълен разцвет през юни, тъй като дните стават по-дълги, а ливадите са осеяни с диви цветя. Освен това, тъй като децата все още са в училище, е много по-тихо от юли или август./Блиц

Още от категорията
Коментари