Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Ново: Адът зейна над България! Рухват дървета, откъртва покриви! Хорица плачат, бедствието уби Ново: Адът зейна над България! Рухват дървета, откъртва покриви! Хорица плачат, бедствието уби
Facebook Twitter Google+Десетки паднали дървета и клони, счупени стълбове, скъсани проводници, унищожена реколта, отнесени са част от покриви. Това е равносметката след адската буря,... Ново: Адът зейна над България! Рухват дървета, откъртва покриви! Хорица плачат, бедствието уби

Десетки паднали дървета и клони, счупени стълбове, скъсани проводници, унищожена реколта, отнесени са част от покриви. Това е равносметката след адската буря, която се завихри над града в късния следобед на 17 май.

 

Градушката, която падна е с големината лешник.

В ранните часове на деня създаденият общински кризисен щаб в Стралджа е започнал действия за преодоляване на последиците от бурята.

  Представители на полицейското управление, пожарна, община и граждани веднага тръгнаха по улиците на града, за да констатират пораженията и да предпазят хората от паднали проводници и дървета. Веднага стартира и разчистването. Кметът на града Атанас Киров увери, че до края на деня пораженията върху инфраструктурата ще бъдат отстранени.

Проливни дъждове и градушки се изсипаха над много райони предимно в източната част на страната – Карнобат, Казанлък, Велики Преслав.

Улиците на Карнобат бяха наводнени след падналия проливен дъжд, който продължи около 15 минути. Наводнени са и приземни постройки на къщи, протекъл е покрива на училище “Христо Смирненски”. Днес в града е обявен неучебен ден. Унищожени са селскостопански насаждения и черешови масиви в региона. Пострадаха селата Венец и Соколово. Кметът на Карнобат Георги Димитров заяви, че от сутринта е получи няколко сигнала за наводнени къщи.

До момента няма сигнали за бедстващи хора. Предстои да бъдат оценени щетите. Според Георги Димитров част от щетите по насажденията ще бъдат покрити от застраховките, които стопаните са направили. За покрива на училището ще се взема решение допълнително.

Още от категорията
Коментари