Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Извънредно: След Боян Петров нова трагедия в планината! Млад български катерач загина трагично, подхлъзна се и падна в пропаст! Извънредно: След Боян Петров нова трагедия в планината! Млад български катерач загина трагично, подхлъзна се и падна в пропаст!
Facebook Twitter Google+29-годишен българин от Сан Диего загина в националния парк “Секвоя” в южната част на планината Сиера Невада, в американския щат Калифорния. Тялото... Извънредно: След Боян Петров нова трагедия в планината! Млад български катерач загина трагично, подхлъзна се и падна в пропаст!

29-годишен българин от Сан Диего загина в националния парк “Секвоя” в южната част на планината Сиера Невада, в американския щат Калифорния. Тялото на Антон Доков е открито в неделя, но спасителите успели да се доберат до него чак във вторник заради опасния терен – лед и сняг по стръмния връх, съобщи българският вестник в САЩ “BG VOICE”.

 

Според разследващите, българинът се подхлъзнал именно на лед, докато катерил известния склон Watchtower над долината Токопа в опит си да стигне Pearl Lake. Антон Доков е паднал в пропаст и е нямало шанс да оцелее.

Това е вторият инцидент от началото на май в този национален парк, въпреки предупрежденията на властите за зимните условия в района.

“Въпреки, че имаме по-топло време в долината, условията във високите райони все още са студени и там има сняг и лед”, казва Крис Тротър, лесничей от парка.

“Дори много опитни катерачи, с много добра екипировка могат да имат проблеми в тези условия”, добавя той.

Още от категорията
Коментари