Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Цяла България затаи дъх! От спасителния екип направиха извънредно изявление: Преди съвсем малко са открили Цяла България затаи дъх! От спасителния екип направиха извънредно изявление: Преди съвсем малко са открили
Facebook Twitter Google+Спасителният екип не губи надежда и изрази готовност да продължи да търси следа от Боян Петров под връх Шиша Пангма в Хималаите.... Цяла България затаи дъх! От спасителния екип направиха извънредно изявление: Преди съвсем малко са открили

Спасителният екип не губи надежда и изрази готовност да продължи да търси следа от Боян Петров под връх Шиша Пангма в Хималаите.

Хеликоптерите са в готовност и при първа възможност ще излетят, за да претърсят района около най-ниския осемхилядник. Това обявиха от агенцията “Dream Wanderlust”, която ръководи спасителната операция за българския алпинист, който е в неизвестност от 3 май.

“Екипът за въздушно претърсване все още се надява, че хеликоптерите ще могат да излетят.

От вчера времето се подобрява.

Екипът иска да извърши последна операция по претърсване, преди да изразява каквото и да е заключение”, обявиха “Dream Wanderlust” на страницата си във “Фейсбук” в съобщение, публикувано в 9:37 часа българско време днес.

“Екипът на земята вече е в базов лагер. По време на търсенето си не намери никакъв признак на живот от липсващия Боян Петров. Въпреки това екипът с хеликоптери все още е готов да продължи търсенето, ако времето се подобри. Все още не е благоприятно за търсене от въздуха”, уточниха от агенцията, предава Блиц.

Ръководителят на “Симрик Еър” г-н Йогеш обяви: “Шерпите не откриха следа от живот, но намериха опаковки от храна около Лагер 3. Въз основа на тези следи искаме още една възможност да претърсим, което може би ще бъде и последното претърсване за изчезналия алпинист. Ще дадем всичко от себе си. Да се надяваме на по-добро време. Ако нямаме шанс днес, ще опитаме утре рано сутринта.”

Очаква се следващите часове да бъдат последни от спасителната акция за Боян Петров, която скоро ще бъде прекратена.

Още от категорията
Коментари