Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Честит имен ден! В събота празнуват тези прекрасни имена! Честит имен ден! В събота празнуват тези прекрасни имена!
Facebook Twitter Google+Пенелопа, както се казвала светицата до покръстването си, била дъщеря на знатни езичници от Магедон. Баща и построил за нея чуден дворец... Честит имен ден! В събота празнуват тези прекрасни имена!

Пенелопа, както се казвала светицата до покръстването си, била дъщеря на знатни езичници от Магедон. Баща и построил за нея чуден дворец извън града, далече от светския свят и развлечения. Наел хора да се занимават с обучението и възпитанието и.

 

Един от тях бил християнина Апелиан.

Той учил девойката на християнски ценности. На този ден честваме паметта на Св. мъченица Ирина. Какво значи името Ирина?

1. Ирина е древногръцко име и означава мир.

2. Още от малка Ирина е много самостоятелна и има трезв поглед към света.

3. Жените с това име са принципни и резки в съжденията си.

4. Ирина изисква уважението на хората около нея.

5. Стресът често стига тези жени и това им пречи да изградят стабилна кариера.

6. Ирина обича да бъде център на вниманието, както в семейството, така и сред приятелите. Когато Пенелопа станала пълнолетна, баща и и съобщил, че и е избрал съпруг, за когото да се омъжи. Момичето помолило за време за размисъл и се обърнало към Христос за съвет. Бащата се разярил и заповядал дъщеря му да бъде прегазена от стадо коне. Вярата спасила момичето и конете побегнали към бащата. Той се убедил в правотата на дъщеря си и приел християнството заедно със семейството си. Ирина започнала да приучава и други граждани. След време в града имало нов управител, който като разбрал за Ирина я извикал при себе си и я подложил на свирепи мъчения. Вярата и този път запазила девойката, а управникът измислял все нови и нови мъчения. Народът виждайки несправедливостта въстанал и прогонил управителя с камъни. Властта поел сина му, който продължил делото на баща си. В краката на момичето били забити пирони и в това състояние била развеждана из града в огромни мъки. Тогава Ангел Божий се смилил и погубил мъчителите, а нея освободил. От тогава народът започнал още повече да почита девойката, а тя разпространявала вярата все по-надалеч. След време Ирина получила известие, че скоро Бог ще си я прибере.

Тогава заедно с учителя си Апелиан отишла до пещера в гората и наредила да я затрупат вътре. Света Ирина починала в началото на II в.

Днес имен ден празнуват Ирина, Ирена, Иринка, Ириней, Мира, Мирослав, Мирослава, Мирчо.

Още от категорията
Коментари