Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Докъде се докараха: В Канада записаха бебе с “трети пол” Докъде се докараха: В Канада записаха бебе с “трети пол”
Facebook Twitter Google+Властите в Британска Колумбия (Канада) издадоха на осеммесечно момче медицински картон, в който не е указан полът на детето, съобщава Time. В... Докъде се докараха: В Канада записаха бебе с “трети пол”

Властите в Британска Колумбия (Канада) издадоха на осеммесечно момче медицински картон, в който не е указан полът на детето, съобщава Time.

В документа в графата “пол” е написана латинската буква U, което може да означава от една страна “неопределен” (undetermined), или Неустановен (unassigned).

По думи на майката на детето – трансджендърката Кери Доти, това било направено с цел в бъдеще детето да се определи само.

Доти е член на организацията Gender-Free ID Coalition, която защитава в канадските съдилища правата на децата за “неопределен пол” в документите при раждане.

Както отбелязва телеканалът CBS News, след властите в Британска Колумбия аналогично решение може да приемат и тези в провинциите Онтарио и Албърта.

Третият пол, или третият джендър – това е термин, който се използва за хора, които по своя воля или като обществен консенсус, не се идентифицират нито като мъж, нито като жена. Към него се отнасят и хората, които се причисляват към пол, различен от масово приетата концепция.

 

Източник: Блиц

Още от категорията
Коментари