Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
БОМБА! Гимнастика против бръчки сваля 20 години от лицето БОМБА! Гимнастика против бръчки сваля 20 години от лицето
Facebook Twitter Google+ Белезите на младостта по лицето са високите скули, красивата линия под брадичката, отсъствието на назолабиални гънки. Времето и силата на земното... БОМБА! Гимнастика против бръчки сваля 20 години от лицето

Белезите на младостта по лицето са високите скули, красивата линия под брадичката, отсъствието на назолабиални гънки. Времето и силата на земното притегляне обаче правят лицето уморено – мускулите отслабват, бузите се отпускат, появява се двойна брадичка. Лицето става по-зле снабдено с кръв, което се отразява на вида на кожата. А първите признаци на „умореното“ лице се появяват още на 25 години.

Грижата започва с храненето и достатъчното пиене на вода. Сериозна помощ оказва и козметиката. Но има и друг начин да подобрим вида на лицето, за да изглеждаме по-млади – фейсбилдинг. Всъщност това е система от упражнения за лице, които поддържат мускулите активни, така че лицето остава стегнато по-дълго. Лесни са, не са нужни екип и оборудване, не искат усилия, така че няма никаква причина да не опитате. Първо започнете с упражнение за челото. Поставете пръстите на двете ръце върху него. Безименните пръсти трябва да лежат на веждите.

С натиск на пръстите издърпайте кожата на главата напред. Продължете с упражнение за очите. Отворете ги възможно най-широко и се взирайте напред. След това отпуснете. За да стегнете бузите, усмихнете се и сложете пръстите към ъгълчетата на устата. Напрегнете мускулите на устата и бузите до ушите колкото се може по-силно. Отпуснете. За да спрете отпускането на челюстта, захапете устните между зъбите, стягайки ъгълчетата на устата. Задръжте, след това върнете в начален етап. Това предотвратява образуването на бръчки над горната устна. За да се отървете от бръчките в ъгълчетата на очите, притиснете силно пръсти към външните им ъгли и напрегнете колкото се може долните клепачи. Отпуснете. Срещу двойна брадичка поставете юмрук под нея, отворете устата и натиснете върху юмрука си, опитвайки се да преодолеете съпротивлението. След това поставете палците под брадичката, изплезете език колкото можете, така че върхът му да сочи надолу.

Изпънете долната устна надолу, но така, че да не местите ъглите на устните, показвайки долните зъби. Ако правите упражнението правилно, ще видите релефа на мускулчетата върху шията си, което стяга нейната кожа. За да укрепнете контура на лицето, отворете широко уста, изнасяйки напред долната челюст. Напрегнете мускулите на шията и челюстта. Отпуснете. Правете упражненията редовно, поне 5 пъти седмично, а най-добре – и всеки ден. Повтаряйте всяко упражнение 5 пъти, по 6 секунди всяко повторение, докато постепенно увеличите повторенията до 20.

Още от категорията
Коментари