Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Арестуваната Иванчева проговори, но няма да повярвате какво каза на прокурор Гешев! Арестуваната Иванчева проговори, но няма да повярвате какво каза на прокурор Гешев!
Facebook Twitter Google+Нека Гешев говори с марсианците, ако иска, но на нас ръцете са ни чисти. Това заяви арестувания за подкуп кмет на община... Арестуваната Иванчева проговори, но няма да повярвате какво каза на прокурор Гешев!

Нека Гешев говори с марсианците, ако иска, но на нас ръцете са ни чисти. Това заяви арестувания за подкуп кмет на община “Младост” Десислава Иванчева пред съда, който разглежда мярката й за неотклонение.

 

Не сме взимали подкуп, отхвърли обвиненията Иванчева. Тя посочи, че парите не са ги взимали, а “те са ги сложили в колата”.

Иванчева назова и името на изнудваното лице “в житейския смисъл на думата” и каза, че става въпрос за човек от “Ваклин груп” – Румен Русев, който бил и зам.-кмет.

Припомняме, тази сутрин специализираната прокуратура поиска постоянен арест за кмета на столичния района “Младост” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Те бяха арестувани във вторник с показна акция в центъра на столицата, точно пред Спортната палата. Обвинени са за искане на подкуп от предприемач строител в “Младост”. Според обявеното Иванчева и Петрова са заловени със 70 000 евро в кашон, който бил в колата, с която те са пътували. Подкупът е взет от посредника Петко Дюлгеров малко преди това, пише нюз.бг.

На следващия ден шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев на брифинга за подробности по случая заяви, че Десислава Иванчева е изнудвала “в житейски смисъл” и други хора.

Междувременно от думите на Цецка Цачева стана ясно, че прокуратурата ще разследва и дали при ареста на кметицата е имало нередности.
Малко по-късно обаче от пресцентъра на прокуратурата съобщиха, че не е разпоредена и не се извършва каквато и да е проверка на действията на наблюдаващите прокурори и разследващите органи по досъдебното производство, по което обвиняема е кметът Десислава Иванчева.

Още от категорията
Коментари