Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
14 идеи как да скриете грозният радиатор вкъщи и да промените интериора си (снимки) 14 идеи как да скриете грозният радиатор вкъщи и да промените интериора си (снимки)
Facebook Twitter Google+В зимните и мразовити дни, нашите къщи и апартаменти се отопляват предимно с радиатори. Но често те се превръщат в спънка, когато искате да... 14 идеи как да скриете грозният радиатор вкъщи и да промените интериора си (снимки)

В зимните и мразовити дни, нашите къщи и апартаменти се отопляват предимно с радиатори. Но често те се превръщат в спънка, когато искате да обзаведете и декорирате една стая.

И какво да правим с омразните радиатори?

как да скриете батерията в кухнята

Проблемът със старите радиатори е особено голям в детските стаи, където децата често играят и не само поради естетически причини, но и защото децата могат да се ударят

Ако модерни радиатори се вписват със страхотен дизайн дали модерен или минималистичен,то старите масивни радиатори изглеждат доста депресиращо. Ето защо трябва да прикрием батерията ,  така че да не може да се вижда, но и да не пречи да се затоплим в студа.

Как да скриете радиатора

Подготвили сме ви 14 практически начина, как можете да скриете грозния радиатор и в същото време да промените интериора си. Сега, гледайки батериите в къщата, получавам естетическо удоволствие!

Най-лесният начин е да боядисвате радиатора. Използвайте за тази цел специална боя, устойчива на високи температури. Цветът трябва да бъде избран в тона на интериора на стаята. Тази опция се прилага най-добре за модерните алуминиеви батерии. Боядисаните изделия от чугун ще се отличават.

Но ако го украсите с различни рисунки – съвсем друго нещо ще стане! Това е особено вярно специално за детската стая или в кухнята. Ако изобщо нямате художествени умения, можете да използвате специални шаблони.

как да скриете батерията в детската стая

Доста оригинална идея! За нейното изпълнение е необходимо да има няколко намотки от канап, 3 часа време и упоритост.

как да скриете отоплителната батерия

Можете да затворите радиатора с памучна завеса. Тази опция е подходяща само за продукти, инсталирани в нишата.

Прикрепете завесите към перваза на прозореца с велкро, тъканта трябва да съответства на тона на тапета. Като алтернатива можете да използвате щори.

как да скриете батерията под прозореца

И тази идея е 2 в 1! Скриваме батериите и получаваме ново място за четене или приятни събирания.

как да скриете радиатора в шкафа

И можете да ги скриете под специални решетки. Такива устройства са изработени от различни материали, имат разнообразни форми и дизайн.

как да скриете сами радиатора

Благодарение на тези решетки може да използвате като допълнително място за почивка, като рафт или стойка за декоративни елементи.

как да скриете радиатора и тръбите

И ето още един вариант?

как да скриете батерията под прозореца

Плоскости от дебело стъкло успешно затварят грозната батерия. Такива продукти изглеждат красиви и много стилни.

Стъклената плоскост покрива само външната страна на батерията. Те се фиксират с помощта на винтодържатели с еластични защитни уплътнения.

как да скриете радиатора с гипсокартон

Друга интересна идея е нощни шкафчета с решетъчни врати. Практично и удобно, нали?

как да скриете радиатора

Скритите радиатори могат да използват шарнирни решетки. Най-често тези продукти се използват за чугунени батерии, разположени в ниша под прозореца. Добър бонус е, че всеки ще може да се справи с инсталацията. Всичко, което е необходимо, е да се монтира конструкцията върху нагревателя.

как да скриете радиатора в стаята

Страхотна идея за детска стая!

как да скриете радиатора си

Обърнете внимание, че изборът на материалът, от който ще прикривате радиатора, трябва да се доближи до дизайна на дома ви. И е важно материалът да е устойчив на високи температури.

как да скриете батерията

Друга страхотна идея: радиатор, скрит в кутия с панел. Стилен и изискан!

как да скриете батерията в спалнята

И накрая декупаж. С традиционните салфетки и PVС лепило, можете да украсите радиатора. Лесно можете да направите и сами, специални умения и скъпи материали няма да са необходими.

Достатъчно е да вземете салфетки в тон със стаята, да изрежете необходимите елементи и да ги покриете радиатора. Отгоре можете да нанесете специален топлоустойчив лак.

как да скриете стара батерия

 

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Задавайки въпроса си, как да затворите радиатора, трябва да се погрижите не само за декоративната страна на нещата, но и за практичността. В крайна сметка, без значение колко красиво и стилно е проектирано отопление, ако не изпълнява основната си функция (затопляне на въздуха в помещението), просто няма смисъл.

Ще се радваме, ако споделите вашето мнение с нас в коментарите. И не забравяйте да разкажете на вашите приятели за тези идеи, може би за някои от тях ще са им много полезни!

 

Източник: За жената

Още от категорията
Коментари