Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Специализирани болници стоят празни, докато нуждаещите се гърчат! Поредното бюрократично безумие осъжда на смърт толкова много българи! Специализирани болници стоят празни, докато нуждаещите се гърчат! Поредното бюрократично безумие осъжда на смърт толкова много българи!
Facebook Twitter Google+Нова здравна методика спира почти изцяло достъпа на белодробно болни до рехабилитация. И по-конкретно – право на прием в рехабилитационните болници в... Специализирани болници стоят празни, докато нуждаещите се гърчат! Поредното бюрократично безумие осъжда на смърт толкова много българи!

Нова здравна методика спира почти изцяло достъпа на белодробно болни до рехабилитация.

И по-конкретно – право на прием в рехабилитационните болници в страната вече имат единствено онези, които са с над 50% инвалидност по ТЕЛК, съобщи “България он еър”.
Заради всичко това от началото на месеца болницата във Велинград, където се лекуват такива болни, стои почти празна. Въпреки възможността да приема близо 150 пациенти, в момента администрацията връща почти всички.


Не покриват изискването, което е в сила от 1 април. Причината е, че повечето хора, дошли за прием, имат по-малко от 50% инвалидност по ТЕЛК. Въпреки че трудно биха могли да се нарекат здрави.

На някои в книжката от ТЕЛК не пише част от заболяванията, а само в рецептурните книжки, но всички те искат да си удължат живота, отбелязва телевизията.

Още от категорията
Коментари